Mετά τις πανελλαδικές.. τι επιλογές έχω;

σπουδες στο εξωτερικο_σπουδες στην Ευρώπη_ ευρωπαικά πανεπιστήμια_πανελλαδικές εξετάσεις _μετά τις πανελλαδικές
Ιούλιος 18. 2020 Mετά τις πανελλαδικές.. τι επιλογές έχω;

Η ανακοίνωση των βαθμολογιών των πανελλαδικών εξετάσεων, φέρνει κάθε χρόνο τόσο τους μαθητές όσο και τους γονείς σε μια κατάσταση αγωνίας για το τι μέλλει γενέσθαι.

Ακόμη και για εκείνους που πέτυχαν υψηλές βαθμολογίες και είναι οριακά, η αγωνία παρατείνεται μέχρι το τέλος Αυγούστου και την ανακοίνωση των βάσεων.  Οι περισσότεροι προβληματίζονται εάν η εισαγωγή τους σε μια οποιαδήποτε σχολή (από την τρίτη επιλογή στο μηχανογραφικό και κάτω, συνήθως) είναι όντως μια καλή λύση για το μέλλον τους ή θα πρέπει να κυνηγήσουν το όνειρο τους και να σπουδάσουν αυτό που πραγματικά επιθυμούν σε κάποιο πανεπιστήμιο του εξωτερικού.

Είναι γεγονός, ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις και γενικότερα η προσπάθεια που γίνεται ήδη από τη Β' και έπειτα τη Γ΄ Λυκείου είναι μία απαιτητική, κοπιώδης και αγχωτική διαδικασία. Πόσο μάλλον φέτος που κλήθηκαν όλοι να προετοιμαστούν σε συνθήκες κορωνοϊού.. με πολλά παιδιά να έχουν μια ελλιπή προετοιμασία!

Η ανακοίνωση λοιπόν των αποτελεσμάτων, σίγουρα προκάλεσε μια πλειάδα συναισθημάτων στα παιδιά και στους γονείς: χαρά, λύπη, ανακούφιση, απογοήτευση, αγωνία, ηρεμία.

Το θέμα είναι πως όλα τα παιδιά αξίζουν ένα θερμό χειροκρότημα , αξίζουν ένα "μπράβο". Ένα "μπράβο" αξίζει και στους γονείς που ειδικά στην Ελλάδα ζούνε και προσφέρουν τα μέγιστα προκειμένου να δώσουν στα παιδιά τους ό,τι καλύτερο μπορούν. Εξάλλου, οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι η αρχή, αλλά σίγουρα δεν είναι το τέλος.

Καλό είναι λοιπόν να θυμίζουμε στους μαθητές πως οι επιλογές και τα όνειρά τους δεν τερματίζονται με την ανακοίνωση αυτών των αποτελεσμάτων.

Ολόκληρη η Ευρώπη, με ένα τεράστιο εύρος πανεπιστημιακών επιλογών θα μπορούσε να προσφέρει τη κατάλληλη λύση για τις σπουδές του καθενός. Και μάλιστα σε αγγλόφωνα προγράμματα σπουδών και με άμεση αναγνώριση του πτυχίου! Σύμφωνα με τις επιθυμίες και τις ανάγκες του κάθε υποψήφιου και φυσικά τα οικονομικά δεδομένα της οικογένειάς του!

Σε κανένα παιδί δεν αξίζει να συμβιβαστεί με κάτι λιγότερο από αυτό που ονειρεύεται και αγαπά και φαντάζεται να κάνει για το υπόλοιπο της ζωής του, επειδή για παράδειγμα δεν μπόρεσε να λύσει το τέταρτο θέμα της Χημείας ή δεν αξιολογήθηκε ανάλογα η έκθεση του ή εκείνη η μουντζούρα στη Βιολογία μπορεί να ήταν τελικά λάθος.

Εμείς, στον Εκπαιδευτικό Όμιλο EMFASIS, εδώ και δεκαετίες, αυτό ακριβώς προσπαθούμε να κάνουμε.. να δίνουμε λύσεις στο πραγματικό όνειρο του κάθε παιδιού. Σεβόμενοι, ότι για την πλειοψηφία των παιδιών, τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι η πρώτη τους επιλογή, φροντίζουμε ωστόσο να προσφέρουμε το κατάλληλο PLAN B, εάν τελικά παραστεί ανάγκη.

Ένα εναλλακτικό πλάνο σπουδών που όμως θα ταιριάζει στο γνωστικό υπόβαθρο, στις ικανότητες, στην ιδιοσυγκρασία του κάθε υποψήφιου και στις δυνατότητες των γονέων του.

Και μόλις επιτευχθεί η εισαγωγή του σε κάποιο από τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια με τα οποία συνεργαζόμαστε και εκπροσωπούμε, δεν παύουμε να έχουμε επικοινωνία με τον φοιτητή και είμαστε επί της ουσίας δίπλα του σε ό,τι χρειαστεί.

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις δεν είναι παρά ένα κομβικό σημείο για τις κατάλληλες αποφάσεις!

Εάν είστε σε εκείνους που προβληματίζονται για το τι να κάνουν, επικοινωνήστε μαζί μας για να έχετε μια ΔΩΡΕΑΝ συμβουλευτική ενημέρωση από τους εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς συμβούλους της ΕMFASIS.

Tηλ επικοινωνίας: 2107244890 (Αθήνα), 2310852216 (Θεσσαλονίκη)

E-MAIL: info@emfasis.edu.gr

Κατηγορίες

Instagram Feed

ΝΕΑ