Ιατρικές σχολές σε πανεπιστήμια της Βουλγαρίας

Η ΕΜFASIS είναι η μεγαλύτερη εταιρία που ασχολείται με τις Ιατρικές σπουδές στο εξωτερικό. Εδώ και 30 χρόνια είναι εκπρόσωπος των πλέον αξιόλογων ευρωπαϊκών κρατικών πανεπιστημίων. Τα πανεπιστήμια αυτά διαθέτουν αγγλόφωνες Ιατρικές σχολές και εδρεύουν στην Αγγλία, τη Τσεχία, στη Σλοβακία, τη Σερβία, την Ολλανδία, τη Γερμανίατη Βουλγαρία. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια η άνοδος των Ιατρικών πανεπιστημίων στη Βουλγαρία είναι αξιοθαύμαστη! Το να σπουδάσει πλέον κανείς Ιατρική ή Οδοντιατρική στη Βουλγαρία είναι πλέον εύκολα εφικτό.

Όσον αφορά στις σπουδές Ιατρικής στη Βουλγαρία λοιπόν υπάρχουν οι εξής επιλογές: το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας (Medical University in Sofia)Η  Ιατρική σχολή του Άγιου Κλημέντιου του Πανεπιστημίου της Σόφιας (Sofia University St. Kliment Ohridski) που είναι το μεγαλύτερο βουλγαρικό πανεπιστήμιο που διαθέτει και άλλες σχολές.  Η Ιατρική σχολή του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Φιλιππούπολης-Πλόβντιφ (Medical University in Plovdiv).

H φοίτηση στην Ιατρική σχολή σε κάθε πανεπιστήμιο της Βουλγαρίας διαρκεί 6 χρόνια. Αυτό βεβαίως ισχύει για τις Ιατρικές σχολές όλων των πανεπιστημίων της Ευρώπης. Για την εισαγωγή στις σχολές Υγείας υπάρχουν εισαγωγικές εξετάσεις (entrance exams) σε μαθήματα όπως είναι συνήθως η Βιολογία, η Χημεία, τα Αγγλικά ενώ σε κάποια άλλα πανεπιστήμια και η Φυσική ή τα Μαθηματικά).

Ο αριθμός των επιτυχόντων είναι μεγάλος κάθε χρόνο και το πιο σημαντικό είναι ότι οι σχολές αυτές έχουν ένα τέτοιο σύστημα που βοηθούν επί της ουσίας τον εκάστοτε φοιτητή να είναι συγκεντρωμένος στον στόχο του και να ολοκληρώσει τις σπουδές του χωρίς καθυστερήσεις. Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου σπουδών ο απόφοιτος/η αυτών των σχολών μπορεί να συνεχίσει την Ιατρική ειδικότητα όπου επιθυμεί.