map

Πανεπιστήμια της Ιταλίας

Η Ιταλία αποτελεί μία  αξιόλογη επιλογή για σπουδές Ιατρικής και Οδοντιατρικής και αυτό επειδή ειδικά τα τελευταία χρόνια ορισμένα πανεπιστήμια της Ιταλίας έχουν δημιουργήσει Αγγλόφωνα προγράμματα. Το να σπουδάσει κάποιος Ιατρική ή Οδοντιατρική στην Ιταλία έχει αρκετά πλεονεκτήματα, καθώς πρόκειται για μία χώρα όπου τα περισσότερα πανεπιστήμια της τα οποία είναι δημόσια ιδρύματα και έχουν πολύ χαμηλά δίδακτρα (υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις).

Στην Ιταλία υπάρχουν 11 Δημόσια Πανεπιστήμια  με αγγλόφωνα προγράμματα στην Ιατρική Σχολή , 1 Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο επίσης με αγγλόφωνη Ιατρική Σχολή και 1  μόνο Δημόσιο Πανεπιστήμιο με συγκεκριμένο πρόγραμμα στην Οδοντιατρική Σχολή. Τα Πανεπιστήμια της Ιταλίας είναι απολύτως αναγνωρισμένα και η εισαγωγή σε αυτά γίνεται με τη συμμετοχή των υποψηφίων στις εισαγωγικές εξετάσεις , οι οποίες πραγματοποιούνται στην αγγλική γλώσσα (ΙΜΑΤ). Το IMAT είναι μία απαιτητική εξέταση στα μαθήματα της Βιολογίας, της Χημείας, των Μαθηματικών , της Φυσικής και της Λογικής με το σύστημα των πολλαπλών επιλογών (multiple choice). Οι εισαγωγικές εξετάσεις για τις αγγλόφωνες Ιατρικές και Οδοντιατρικές σχολές της Ιταλίας πραγματοποιούνται τον Σεπτέμβριο κάθε έτους. Τα προγράμματα προετοιμασίας μας (Foundation Courses) στην Αγγλική Γλώσσα δια ζώσης ή εξ αποστάσεως καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους εξασφαλίζουν στους υποψηφίους μας όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό υλικό για τις εξετάσεις.

Οι πόλεις και τα Πανεπιστήμια της Ιταλίας αναλυτικά:

ΜΙΛΑΝΟ  :

UNIVERSITA’ DI MILANO STATALE

UNIVERSITA’ DI MILANO BICOCCA

HUMANITAS UNIVERSITY (ιδιωτικό)

ΡΩΜΗ :

UNIVERSITA’ DI ROMA LA SAPIENZA

UNIVERSITA’ DI ROMA TOR VERGATA

 ΝΑΠΟΛΗ : UNIVERSITA DI NAPOLI  FEDERICO II

UNIVERSITA’ DI NAPOLI VANVITELLI ( πρώην UNIVERSITA’ SECONDA DI NAPOLI )

 ΜΠΟΛΟΝΙΑ : UNIVERSITA’ DI BOLOGNA

ΤΟΡΙΝΟ : UNIVERSITA’ DI TORINO

ΠΑΒΙΑ : UNIVERSITA’ DI PAVIA

ΜΠΑΡΙ : UNIVERSITA’ DI BARI

ΜΕΣΣΙΝΑ : UNIVERSITA’ DI MESSINA

ΣΙΕΝΑ : UNIVERSITA’ DI SIENA

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Η φοιτητική ζωή στην Ιταλία είναι κάτι παραπάνω από ευχάριστη, καθώς πρόκειται για μία πανέμορφη χώρα με πλούσια ιστορία και ειδικά πόλεις  όπως η Ρώμη , το Μιλάνο, η Μπολόνια,  Νάπολη προσφέρουν εκτός από μία διασκεδαστική φοιτητική ζωή, τη δυνατότητα στους φοιτητές να γνωρίσουν και την πλούσια πολιτισμική κληρονομιά της συγκεκριμένης χώρας. Γενικότερα, οι σπουδές Ιατρικής και Οδοντιατρικής στην Ιταλία είναι υψηλών προδιαγραφών και ανεξάρτητα από την πόλη που θα επιλέξετε να σπουδάσετε, θα βιώσετε μία υπέροχη φοιτητική ζωή με πολλές συναρπαστικές εμπειρίες.