Σπουδές στα καλύτερα ιατρικά πανεπιστήμια της Ευρώπης – προϋποθέσεις εισαγωγής

Προετοιμασία_Ιατρική_σχολή_Οδοντιατρική_Φαρμακευτική_Κτηνιατρική_εισαγωγικές εξετάσεος_foundation course_medical_entrance_exams
Ιούλιος 11. 2019 Σπουδές στα καλύτερα ιατρικά πανεπιστήμια της Ευρώπης – προϋποθέσεις εισαγωγής Υπάρχουν βασικά ερωτήματα που θέτουν οι μαθητές που ενδιαφέρονται να σπουδάσουν στα καλύτερα ιατρικά πανεπιστήμια του εξωτερικού. Συνήθως θέλουν να σπουδάσουν στην Ιατρική, Οδοντιατρική, Κτηνιατρική ή Φαρμακευτική σχολή σε πανεπιστήμια της Ευρώπης. Ένα εξ αυτών είναι τι χρειάζεται για να είναι κανείς υποψήφιος. Τι χρειάζεται τελικά να εισαχθεί σε ένα αγγλόφωνο πρόγραμμα σπουδών ενός γνωστού Ιατρικού πανεπιστημίου της Ευρώπης το Σεπτέμβριο. Ως προς τις προϋποθέσεις εισαγωγής σε μία ευρωπαϊκή σχολή Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Κτηνιατρικής ή Φαρμακευτικής στην Ευρώπη οφείλουμε να επισημάνουμε ότι:
  1. Ο υποψήφιος πρέπει να έχει ολοκληρώσει τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Όλα τα ευρωπαϊκά ιατρικά πανεπιστήμια ζητούν ανάμεσα σε άλλα δικαιολογητικά το Απολυτήριο Λυκείου.
  2. Θα πρέπει να δώσει εισαγωγικές εξετάσεις συνήθως σε Βιολογία και Χημεία. Ωστόσο, ορισμένα πανεπιστήμια θέτουν και πρόσθετες εξετάσεις όπως είναι η Φυσική, τα Μαθηματικά, τα Αγγλικά ή μια προφορική συνέντευξη.  Αυτό εξαρτάται από τους κανονισμούς του εκάστοτε πανεπιστημίου.
  3. Θα πρέπει να έχει ένα καλό επίπεδο Αγγλικών προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στο πρόγραμμα σπουδών.
Συνήθως η φράση "εισαγωγικές εξετάσεις" (entrance exams) προκαλεί μια ανησυχία στον υποψήφιο. Ωστόσο, για τις σπουδές στις περισσότερες Ιατρικές σχολές, η μορφή των εξετάσεων είναι με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής (multiple choice). Οι χώρες  που επιλέγονται συνήθως λόγω των εξαιρετικών ιατρικών σχολών που διαθέτουν και με ένα βατό σύστημα παρακολούθησης είναι η Σλοβακία, η Τσεχία, η Βουλγαρία, η Ουγγαρία, η Σερβία, η Ιταλία και τελευταία και η Ολλανδία. Η EMFASIS, είναι η παλαιότερη εταιρία στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται στον τομέα των ιατρικών σπουδών στο εξωτερικό. Η EMFASIS εκπροσωπεί μεγάλα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια με μια εμπειρία που μετρά πάνω από 35 χρόνια. Προσφέρει τα πλέον πλήρη προγράμματα προετοιμασίας (foundation courses) για τις σχολές αυτές κατα τη διάρκεια όλου του χρόνου. ΕMFASIS - Επίσημοι Εκπρόσωποι Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων - Εξειδικευμένοι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης Οur help can guarantee your Success!    

Κατηγορίες

Instagram Feed

ΝΕΑ