Τεχνικό Πανεπιστήμιο Σλοβακίας

To Slovak University of Technology in Bratislava είναι ένα μοντέρνο εκπαιδευτικό και επιστημονικό ινστιτούτο και θεωρείται το κορυφαίο πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο της Σλοβακίας. Βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας, την Μπρατισλάβα και από την ίδρυσή του το 1937 πάνω από 125.000 φοιτητές έχουν αποφοιτήσει. Κατά μέσο όρο, 19.000 φοιτητές σπουδάζουν στο πανεπιστήμιο κάθε χρόνο.

Οι σπουδές στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Σλοβακίας (Slovak University of Technology) περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων προσφέροντας τη δυνατότητα στους νέους που έχουν στόχο ζωής να ασχοληθούν με τον τομέα της τεχνολογίας , να αριστεύσουν στις σπουδές τους, να διακριθούν και να ακολουθήσουν μία επαγγελματική διαδρομή προς την επιτυχία.

Όλες οι σχολές συμπεριλαμβανομένων των σχολών Αρχιτεκτονικής, Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανολόγων Μηχανικών προσφέρουν εγκεκριμένα εκπαιδευτικά προγράμματα τριών κύκλων, προπτυχιακού, μεταπτυχιακού και διδακτορικού.
To 2012 το STU κατέκτησε το ECTS Label το οποίο πιστοποιεί ότι το σύστημα βαθμολόγησης του πανεπιστημίου είναι το σύστημα των μονάδων (credit system) όπως προβλέπεται για όλα τα πανεπιστήμια σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι σύμβολο ποιότητας σπουδών τόσο για τους εγχώριους όσο και τους ξένους φοιτητές. Σε επίπεδο επιστημονικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων το STU συμμετέχει επιτυχώς στα ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Το Τεχνικό Πανεπιστήμιο αποτελείται από 7 σχολές.

•    Σχολή Πολιτικών Μηχανικών (Faculty of Civil Engineering)
•    Σχολή Αρχιτεκτονικής (Faculty of Architecture)
•    Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών (Faculty of Mechanical Engineering)
•    Σχολή Χημικών και Τροφίμων ( Faculty of Chemical and Food Technology)
•    Σχολή Επιστήμης Υλικών και Τεχνολογίας στο Trnava (Faculty of Materials Science and Technology in Trnava)
Σχολή Πληροφορικής και Πληροφοριακών Συστημάτων (Faculty of Informatics and Information Technologies)