Σπουδές Στη Σλοβακία – Τεχνικό Πανεπιστήμιο Μπρατισλάβας

Υπό την αιγίδα του ομίλου EMFASIS τώρα έχετε την δυνατότητα να ολοκληρώσετε τις σπουδές στο εξωτερικό στο  Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Σλοβακίας στην Μπρατισλάβα (Slovak University of Technology in Bratislava).

Ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα που προσφέρει εκπαίδευση σε πάνω από 19.000 ξένους φοιτητές. Με βάση τη δήλωση της Επιτροπής Διαπίστευσης, το Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Μπρατισλάβα εξακολουθεί να κατατάσσεται ως ένα κολεγιακού τύπου Πανεπιστήμιο.

Οι σπουδές στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Σλοβακίας (Slovak University of Technology) περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων προσφέροντας τη δυνατότητα στους νέους που έχουν στόχο ζωής να ασχοληθούν με τον τομέα της τεχνολογίας , να αριστεύσουν στις σπουδές τους, να διακριθούν και να ακολουθήσουν μία επαγγελματική διαδρομή προς την επιτυχία.

Σχολή Αρχιτεκτονικής Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών Σχολή Πολιτικών Μηχανικών

simaia-slovakias Σπουδές Στη Σλοβακία - Τεχνικό Πανεπιστήμιο Μπρατισλάβας emfasis edu

ΣΛΟΒΑΚΙΑ

Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης: από 1η Μαϊου 2004
Πληθυσμός: 5,5 εκατομμύρια
Πολιτικό σύστημα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία
Πρωτεύουσα: Μπρατισλάβα
Νόμισμα: Ευρώ
Eπίσημη γλώσσα: Σλοβακική
Θρησκεία: Καθολικός Χριστιανισμός


H Σλοβακία είναι μια χώρα 5.500.000 ανθρώπων στην καρδιά της Ευρώπης και συνδέεται με τις γειτονικές χώρες μέσω του ποταμού Δούναβη.
Το 1993 έγινε το «βελούδινο διαζύγιο» της Σλοβακίας με την Τσεχία και έκτοτε η χώρα οδεύει ανεξάρτητη ακολουθώντας τη δική της ιστορική πορεία.
Η Σλοβακία προσχώρησε και έγινε επίσημα μέλος  της Ευρωπαϊκής Ένωσης την 1η Μαϊου 2004, ενώ από την 1η Ιανουαρίου 2008 εντάχθηκε στη ζώνη του ευρώ. Στη Σλοβακία εδρεύουν δύο από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της Ευρώπης, το ένα στην Μπρατισλάβα και το άλλο στο Κόσιτσε.


Η Μπρατισλάβα ως πρωτεύουσα είναι η μεγαλύτερη πόλη της χώρας με πληθυσμό περίπου 600.000 κατοίκους. Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας στις όχθες του ποταμού Δούναβη, στα σύνορα της Σλοβακίας με την Αυστρία, ενώ βρίσκεται κοντά και στις χώρες Ουγγαρία και Τσεχία.

Πρόκειται για μια ζωντανή πόλη που βρέχεται από τον ποταμό Δούναβη ο οποίος διασχίζει το κέντρο της δίνοντας μια ξεχωριστή ομορφιά.

Κατά το παρελθόν υπήρξε η πόλη στέψης των Ούγγρων βασιλέων και διαθέτει πλούσια κληρονομιά μεσαιωνικής και μπαρόκ αρχιτεκτονικής με πλήθος κλασσικών κτιρίων μεταξύ των οποίων και το Πανεπιστήμιό της. Διαθέτει μια γοητεία που προσομοιάζει  με αυτήν της Βιέννης που απέχει μόλις 50 χλμ.(μισή ώρα).

Η Μπρατισλάβα συνδυάζει κουλτούρα και πολιτισμό, μουσεία και νεολαία, εκθέσεις τέχνης, πολλά πάρκα και περιπλανήσεις και μπορεί να θεωρηθεί ιδανικός προορισμός για κάθε νέο άνθρωπο που θα ήθελε να φοιτήσει στην Ευρώπη και μάλιστα σε ένα ασφαλές περιβάλλον.