Ιατρικό Πανεπιστήμιο Σλοβακίας

Η Ιατρική Σχολή, η οποία θέτει στο επίκεντρο της τον άνθρωπο και στοχεύει στη βελτίωση των συνθηκών της ζωής του, χρειάζεται νέους ανθρώπους , ικανούς και πρόθυμους να προσφέρουν σε μία κοινωνία που δοκιμάζεται καθημερινά.

To Slovak University of Technology in Bratislava είναι ένα μοντέρνο εκπαιδευτικό και επιστημονικό ινστιτούτο και θεωρείται το κορυφαίο πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο της Σλοβακίας. Βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας, την Μπρατισλάβα και από την ίδρυσή του το 1937 πάνω από 125.000 φοιτητές έχουν αποφοιτήσει. Κατά μέσο όρο, 19.000 φοιτητές σπουδάζουν στο πανεπιστήμιο κάθε χρόνο.

Όλες οι σχολές συμπεριλαμβανομένων των σχολών Αρχιτεκτονικής, Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανολόγων Μηχανικών προσφέρουν εγκεκριμένα εκπαιδευτικά προγράμματα τριών κύκλων, προπτυχιακού, μεταπτυχιακού και διδακτορικού.

To 2012 το STU κατέκτησε το ECTS Label το οποίο πιστοποιεί ότι το σύστημα βαθμολόγησης του πανεπιστημίου είναι το σύστημα των μονάδων (credit system) όπως προβλέπεται για όλα τα πανεπιστήμια σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι σύμβολο ποιότητας σπουδών τόσο για τους εγχώριους όσο και τους ξένους φοιτητές. Σε επίπεδο επιστημονικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων το STU συμμετέχει επιτυχώς στα ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Το Τεχνικό Πανεπιστήμιο αποτελείται από 7 σχολές.

•    Σχολή Πολιτικών Μηχανικών (Faculty of Civil Engineering)
•    Σχολή Αρχιτεκτονικής (Faculty of Architecture)
•    Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών (Faculty of Mechanical Engineering)
•    Σχολή Χημικών και Τροφίμων ( Faculty of Chemical and Food Technology)
•    Σχολή Επιστήμης Υλικών και Τεχνολογίας στο Trnava (Faculty of Materials Science and Technology in Trnava)
Σχολή Πληροφορικής και Πληροφοριακών Συστημάτων (Faculty of Informatics and Information Technologies)

800×600

Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Σλοβακίας στην Μπρατισλάβα (SlovakMedicalUniversityinBratislava) είναι ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα κρατά με περηφάνια την παράδοση της εκπαίδευσης των εργαζομένων στην υγειονομική περίθαλψη σε εξειδικευμένες σπουδές και στη δια βίου εκπαίδευση στη Σλοβακία, καθώς είναι ο κύριος φορέας παροχής Ιατρικών Ειδικοτήτων στη χώρα.

Η ιστορία του Πανεπιστημίου:

  • Ίδρυση του Σλοβάκικου Ινστιτούτου για την Ειδικότητα των Ιατρών – 1η Μαϊου του 1953 στο Trenčín
  • Μεταφορά του Ινστιτούτο σε νέες εγκαταστάσεις στην Μπρατισλάβα και νέα ονομασία «Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Ιατρών και Φαρμακοποιών» – 7 Ιούλη του 1966
  • Μετονομασία του Ινστιτούτου σε «Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Επαγγελματιών Υγείας» – 1η Ιουλίου 1991
  • Τελευταία μετονομασία του σε «Σλοβακική Ακαδημία Ιατρικής στην Μπρατισλάβα».
  • Ίδρυση του Σλοβακικού Ιατρικού Πανεπιστημίου στη Μπρατισλάβαω –  1η Σεπτεμβρίου 2002, έπειτα από τον Νόμο αριθ. 401/2002 Coll. του Εθνικού Συμβουλίου της Σλοβακικής Δημοκρατίας σχετικά με την ίδρυση του Ιατρικού, ως ένα κρατικό πανεπιστήμιο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Σλοβακίας στην Μπρατισλάβα είναι το μόνο πανεπιστήμιο στη Σλοβακία που προσφέρει σπουδές αποκλειστικά για υγειονομικά επαγγέλματα και την ίδια στιγμή, το μόνο θεσμικό όργανο το οποίο έχει εγγυηθεί πολύπλευρη εκπαίδευση των εργαζομένων στην υγειονομική περίθαλψη στη Σλοβακία.

Το SlovakMedicalUniversityείναι ένα δημόσιο ίδρυμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που ενεργεί υπό την απόλυτη επίβλεψη του Υπουργείου Υγείας της Δημοκρατίας της Σλοβακίας, με τις ακόλουθες τέσσερις σχολές:

– Ιατρική Σχολή

– Σχολή Δημόσιας Υγείας

– Τμήμα Νοσηλευτικής και Επαγγελματικών Σπουδών Υγείας

– Σχολή Υγείας

Normal
0

false
false
false

EL
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:»Κανονικός πίνακας»;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:»»;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:»Times New Roman»,»serif»;}