Σπουδές Φαρμακευτικής

 

Η EMFASIS αποτελεί επίσημο εκπρόσωπο στην Ελλάδα δύο Φαρμακευτικών Σχολών που συνιστούν ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει το εκπαιδευτικό σύστημα της Τσεχίας και Σλοβακίας. Είναι η Φαρμακευτική Σχολή του Καρόλου της Πράγας που εδρεύει στην πόλη HRADEC KRALOVE (ΡΑΝΤΕΤΣ ΚΡΑΛΟΒΕ) και η Φαρμακευτική Σχολή του COMENIUS (ΚΟΜΕΝΙΟΥΣ) που εδρεύει στην Μπρατισλάβα.

Πρόκειται για δύο Σχολές υψηλού επιπέδου Σπουδών, με μακρόχρονη παράδοση στην έρευνα και διδασκαλία, με δεκάδες αποφοίτους μέχρι σήμερα Έλληνες και όχι μόνο φοιτητές… Τα προγράμματα που οδηγούν στον τίτλο Σπουδών είναι πενταετούς διάρκειας, με υποχρεωτική παρουσία των φοιτητών για 4 χρόνια και 6 μήνες πρακτική εξάσκηση στην Ελλάδα και επιστροφή τους πίσω για να υποβληθούν στις τελικές STATE EXAMS. Η απόκτηση του πτυχίου προϋποθέτει την κάλυψη 300 credits (διδακτικών μονάδων). Κάθε χρόνο λοιπόν απαιτείται η συμπλήρωση 60 credits, για να μπορέσει κανείς να μεταπηδήσει στο επόμενο έτος. Οι προπτυχιακοί φοιτητές παρακολουθούν υποχρεωτικά όλα τα εργαστήρια, ενώ η παρακολούθηση των LECTURES (ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ) είναι προαιρετική μεν, αλλά επιβεβλημένη…

Οι εξετάσεις γίνονται στο τέλος ενός εξαμήνου, ο δε βαθμός δυσκολίας είναι απόλυτα συμβατός με το επίπεδο κατάρτισης των φοιτητών μας. Οι εξετάσεις είναι συνήθως και γραπτές και προφορικές (WRITING και ORAL EXAMS).

Η Ιατρική Σχολή, η οποία θέτει στο επίκεντρο της τον άνθρωπο και στοχεύει στη βελτίωση των συνθηκών της ζωής του, χρειάζεται νέους ανθρώπους , ικανούς και πρόθυμους να προσφέρουν σε μία κοινωνία που δοκιμάζεται καθημερινά. Η Ιατρική Σχολή του Comenius University στην Μπρατισλάβα με το έμπειρο και καταξιωμένο ακαδημαϊκό προσωπικό της εξασφαλίζει τη σίγουρη και επιτυχημένη διαδρομή έως την απόκτηση του πτυχίου και συμβάλλει στην πραγματοποίηση των ονείρων όλων εκείνων , που επιθυμούν μέσω της προσφοράς τους να ωφελήσουν εκείνους που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Η Φαρμακευτική Σχολή παρέχει στους φοιτητές τα απαραίτητα εφόδια και την κατάλληλη επιστημονική προετοιμασία , ώστε να επιτύχουν επαγγελματικά στην επιστήμη των φαρμάκων. Ειδικότερα, η Φαρμακευτική Σχολή του Comenius University στη Μπρατισλάβα προσφέρει ένα επαρκές πρόγραμμα σπουδών που στοχεύει στη δημιουργία άρτιων επιστημόνων, οι οποίοι επιθυμούν να εξασφαλίσουν την ασφαλή επαγγελματική τους πορεία στον τομέα της επιστήμης.

charlespharmacy Σπουδές Φαρμακευτικής emfasis edu Το Charles University στη Πράγα comenius300 Σπουδές Φαρμακευτικής emfasis edu Tο Comenius University στη Μπρατισλάβα