Πανεπιστήμιο Comenius – Μπρατισλάβα Σλοβακίας

IMG_3248-300x199 Πανεπιστήμιο Comenius - Μπρατισλάβα Σλοβακίας emfasis edu IMG_3249-300x199 Πανεπιστήμιο Comenius - Μπρατισλάβα Σλοβακίας emfasis edu

Το πανεπιστήμιο Comenius είναι το παλιότερο και μεγαλύτερο πανεπιστήμιο στη Σλοβακία. Ιδρύθηκε το 1919 και ακολουθεί την παράδοση της Ακαδημίας Istropolitana από το 1465. το Πανεπιστήμιο Comenius πήρε το όνομά του από τον Ian Amos Komensky (Comenius) – « δάσκαλος των εθνών», κληρικός και εκπαιδευτικός μεταρρυθμιστής, ο οποίος γεννήθηκε σε μια κοντινή μικρή πόλη στη Μοραβία. Ήταν γνωστός ως εξέχουσα προσωπικότητα της Ευρωπαϊκής ιστορίας (1592-1670). Με την επίδραση του στις μεθόδους και τα περιεχόμενα της εκπαίδευσης έγινε θεμελιωτής της μοντέρνας Παιδαγωγικής. Επίσης, έθεσε ως βασική αρχή την ιδέα των ίσων δικαιωμάτων για όλους τους σπουδαστές, συμπεριλαμβανομένου των γυναικών. Επισκέφτηκε την Σουηδία, την Αγγλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες και το 1650 επέστρεψε στην Ουγγαρία, όπου συνέθεσε το του (Ο Ορατός Κόσμος στις Φωτογραφίες, 1658)- το πρώτο εικονογραφημένο βιβλίο για την εκπαίδευση των παιδιών. Εγκαταστάθηκε μετά στο Άμστερνταμ, όπου και πέθανε στο 1670. Το πανεπιστήμιο Comenius είναι ένα πανεπιστήμιο κλασικού τύπου. Αυτή τη στιγμή, περισσότεροι από 25.000 σπουδαστές, συμπεριλαμβανομένου περίπου 1000 σπουδαστών από 45 χώρες από όλο τον κόσμο σπουδάζουν στις 13 Σχολές του.

Η Ιατρική Σχολή του Comenius University στην Μπρατισλάβα με το έμπειρο και καταξιωμένο ακαδημαϊκό προσωπικό της εξασφαλίζει τη σίγουρη και επιτυχημένη διαδρομή έως την απόκτηση του πτυχίου και συμβάλλει στην πραγματοποίηση των ονείρων όλων εκείνων , που επιθυμούν μέσω της προσφοράς τους να ωφελήσουν εκείνους που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Η Φαρμακευτική Σχολή παρέχει στους φοιτητές τα απαραίτητα εφόδια και την κατάλληλη επιστημονική προετοιμασία , ώστε να επιτύχουν επαγγελματικά στην επιστήμη των φαρμάκων.

Ειδικότερα, η Φαρμακευτική Σχολή του Comenius University στη Μπρατισλάβα προσφέρει ένα επαρκές πρόγραμμα σπουδών που στοχεύει στη δημιουργία άρτιων επιστημόνων, οι οποίοι επιθυμούν να εξασφαλίσουν την ασφαλή επαγγελματική τους πορεία στον τομέα της επιστήμης.

Το Πανεπιστήμιο Comenius (επίσημο website)

Σπουδές Ιατρικής

Σπουδές Οδοντιατρικής

Σπουδές Φαρμακευτικής

Ιατρικές Ειδικότητες