Πανεπιστήμιο Charles – Πράγας

university3 Πανεπιστήμιο Charles - Πράγας emfasis edu university1 Πανεπιστήμιο Charles - Πράγας emfasis edu

Το Charles University διαθέτει 17 σχολές από τις οποίες οι 5 είναι ιατρικές. Από αυτές 3 έχουν έδρα στην Πράγα, μία στο Hradec Kralove και μία στο Pilsen.
Το Charles University είναι το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Κεντρικής Ευρώπης και ιδρύθηκε από τον Κάρολο IV, βασιλιά της Βοημίας το 1348. Μέσα στη μακραίωνη ιστορία του και τις κοινωνικοπολιτικές ανακατατάξεις της κάθε εποχής το πανεπιστημιακό ίδρυμα πέρασε από διάφορες φάσεις. Το 1848 την εποχή των μεγάλων επαναστάσεων στην Ευρώπη το πανεπιστήμιο διαιρέθηκε σε δύο ιδρύματα ένα Γερμανικό και ένα Τσεχικό. Αυτή η διαίρεση κράτησε μέχρι το 1939.
Το πανεπιστήμιο Charles με τη σημερινή του μορφή υπάρχει από το 1918 με την ίδρυση της Τσεχοσλοβακικής εθνικής οντότητας, η οποία προσέδωσε στο πανεπιστήμιο την ακαδημαϊκή και πολιτιστική του αξία που είχε κερδίσει διαμέσου των αιώνων.
Ο ταραγμένος 20ος αιώνας με πολέμους και επαναστάσεις επηρέασε κατά καιρούς την πανεπιστημιακή ζωή, ωστόσο το Charles University πάντοτε διατήρησε το στάτους του ως ένα από τα σημαντικότερα Πανεπιστήμια της κεντρικής Ευρώπης. Η θέση του στην Ευρωπαϊκή κατάταξη είναι η 35η (βάσει αξιολόγησης των TIMES του ΛΟΝΔΙΝΟΥ).

Η Φαρμακευτική Σχολή παρέχει στους φοιτητές τα απαραίτητα εφόδια και την κατάλληλη επιστημονική προετοιμασία , ώστε να επιτύχουν επαγγελματικά στην επιστήμη των φαρμάκων.
Charles University Πράγας (επίσημο website)

Σπουδές Ιατρικής

Σπουδές Οδοντιατρικής

Σπουδές Φαρμακευτικής