Οδοντιατρική

Η ΕΜFASIS ως η μεγαλύτερη εταιρία που ασχολείται με τις σπουδές Οδοντιατρικής στο εξωτερικό είναι εκπρόσωπος εδώ και 25 χρόνια μιας σειράς ευρωπαϊκών κρατικών πανεπιστημίων που διαθέτουν αγγλόφωνες Οδοντιατρικές σχολές και εδρεύουν στην Σλοβακία , την Τσεχία, την Σερβία και τη Βουλγαρία.

Η Σλοβακία διαθέτει δύο έγκριτες οδοντιατρικές σχολές. Η μία είναι η Οδοντιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Comenius στην Μπρατισλάβα (Comenius University in Bratislava), στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας και σε απόσταση αναπνοής από την Αυστρία, ενώ η άλλη είναι η Οδοντιατρική σχολή του Πανεπιστημίου του Κόσιτσε (Safarik University in Kosice). Η φοίτηση και στις δύο σχολές είναι εξαετής ενώ έπειτα μπορεί να συνεχίσει ο απόφοιτος την μετεκπαίδευσή του όπου επιθυμεί.

Η Βουλγαρία διαθέτει επίσης δύο εξαιρετικές οδοντιατρικές σχολές. Η μία βρίσκεται στη Σόφια, μέρος του Ιατρικού Πανεστημίου της Σόφιας (Medical University in Sofia) και η άλλη στο Πλόβντιφ ή για εμάς τους Έλληνες Φιλιππούπολη στο αντίστοιχο Ιατρικό Πανεπιστήμιο (Medical University in Plovdiv).

Όσον αφορά στην Τσεχία επίσης η EMFASIS συνεργάζεται με τις δύο οδοντιατρικές σχολές του Πανεπιστημίου του Καρόλου στην Πράγα και στο Χραντετς Κράλοβε (Charles University in Prague & Charles University in Hradec Kralove).

Η Σερβία έχει κι εκείνη δύο Οδοντιατρικές σχολές. Η μία είναι η οδοντιατρική σχολή του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου (University of Belgrade) και η άλλη η οδοντιατρική σχολή του πανεπιστημίου του Νόβισαντ (University of NoviSad).

H φοίτηση στις Οδοντιατρικές σχολές του εξωτερικού είναι εξαετής (6) με εξαίρεση ορισμένα πανεπιστήμια που εκπονούν το πρόγραμμα σε πιο εντατικούς ρυθμούς και μπορεί ο χρόνος φοίτησης να είναι τελικά 5 έτη.

Προϋπόθεση για την εισαγωγή στις οδοντιατρικές σχολές του εξωτερικού είναι κάποιες εξετάσεις σε μορφή πολλαπλής επιλογής (multiple choice) συνήθως σε μαθήματα όπως είναι η Βιολογία, η Χημεία, τα Αγγλικά.