Σπουδές στη Βουλγαρία – Πανεπιστήμιο Δασοκομίας στη Σόφια

94948384 Σπουδές στη Βουλγαρία - Πανεπιστήμιο Δασοκομίας στη Σόφια emfasis edu

Η Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Σόφιας (University of Forestry in Sofia) αποτελεί τμήμα του Πανεπιστημίου Δασολογίας της Βουλγαρίας που ιδρύθηκε το 1925. Είναι διαπιστευμένη από τον Εθνικό Φορέα Διαπίστευσης με την υψηλότερη βαθμολογία.

Η αγάπη για τα ζώα και η διάθεση προσφοράς στους πιο πιστούς φίλους του ανθρώπου μπορούν να αποτελέσουν το έναυσμα για τους νέους και τις νέες που λαχταρούν να ξεκινήσουν σπουδές Κτηνιατρικής στο εξωτερικό. Η Κτηνιατρική Σχολή του Δασοκομικού Πανεπιστημίου της Σόφιας (University of Forestry – Veterinary Medicine in Sofia) δίνει τη δυνατότητα σε όλους εκείνους που θέλουν να φροντίσουν τα απροστάτευτα αλλά και τα κατοικίδια ζώα, να συνεισφέρουν στη βελτίωση των συνθηκών ζωής τους. Η Κτηνιατρική Σχολή προσφέρει πολύ καλές επαγγελματικές προοπτικές και είναι η καλύτερη επιλογή για εκείνους που θέλουν, μέσω της ενασχόλησής τους με την επιστήμη , να συμβάλλουν στην προστασία των ζώων από ασθένειες και την περιποίηση τραυμάτων τους με σκοπό την έγκαιρη ανακούφιση του πόνου.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε πως η αγάπη του ανθρώπου για τα ζώα έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα. Τα ζώα αποκτούν σχέση ανιδιοτελούς αγάπης με εκείνους που τα φροντίζουν και οι σπουδές Κτηνιατρικής στο εξωτερικό ενισχύουν την καλλιέργεια αυτού του συναισθήματος.

Η παράδοση και η εμπειρία που αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια των 80 χρόνων της ιστορίας της Σχολής επιτρέπουν στο προσωπικό της να είναι περήφανο για τα επιτεύγματα των αποφοίτων πολλών γενεών, πάνω από 5000.

Η εκπαίδευση των φοιτητών γίνεται με εξαιρετικά ειδικευμένους εκπαιδευτές. Υπάρχουν 6 πλήρεις καθηγητές, 24 αναπληρωτές καθηγητές και 21 επίκουροι καθηγητές στη Σχολή, οι οποίοι ασχολούνται τόσο με διδασκαλία όσο και με ερευνητικές δραστηριότητες.

Οι φοιτητές εργάζονται εντός των πλαισίων των διεθνών σχεδίων και προγραμμάτων και πολλοί από αυτούς είναι μέλη της διεθνούς έρευνας και των επαγγελματικών οργανώσεων κρατώντας επαφές με συναδέλφους τους από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Ιαπωνία, καθώς και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό αποτελεί προϋπόθεση για την υγιή διαδικασία της διδασκαλίας και την απόκτηση από τους φοιτητές ενός στέρεου υπόβαθρου, προωθώντας την επιτυχή εκτέλεση του ελεύθερου ανταγωνισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η παρακολούθηση των μαθημάτων γίνεται στην Αγγλική γλώσσα καθώς τα τμήματα είναι αγγλόφωνα.

Με την ένταξη της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως ισότιμο μέλος, το ανωτέρω πανεπιστημιακό πρόγραμμα αναγνωρίζεται αυτόματα από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. (πρώην Δ.Ι.Κ.Α.Τ.Σ.Α.). Οι απόφοιτοι μπορούν να πάρουν άμεσα άδεια άσκησης επαγγέλματος στην Ελλάδα ή σε οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό κράτος.

Πανεπιστήμιο: University of Forestry in Sofia
Χώρα: Βουλγαρία
Πόλη: Σόφια
Τίτλος σπουδών: Veterinary Surgeon
Διάρκεια σπουδών: 5,5 έτη

Κάθε ακαδημαϊκό έτος ξεκινά τον Σεπτέμβριο και λήγει τέλος Αυγούστου.
Κάθε έτος χωρίζεται σε δύο εξάμηνα:
χειμερινό (Σεπτέμβριος- Φεβρουάριος) και
εαρινό ( Φεβρουάριος- Αύγουστος).

Δίδακτρα: 4.500 € / ανά έτος

Για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο οι υποψήφιοι φοιτητές δίνουν εξετάσεις στην Αγγλική γλώσσα.
Έναρξη υποβολής αιτήσεων: 1/1/2015
Λήξη υποβολής αιτήσεων: Σεπτέμβριος 2015
Ημερομηνία εξετάσεων: Σεπτέμβριος 2015

bulgary-flag Σπουδές στη Βουλγαρία - Πανεπιστήμιο Δασοκομίας στη Σόφια emfasis edu

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης: από το 2007
Πληθυσμός: 7,5 εκατομμύρια
Πολιτικό σύστημα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία
Πρωτεύουσα: Σόφια
Νόμισμα: Ευρώ
Eπίσημη γλώσσα: Βουλγαρικά
Θρησκεία: Ορθόδοξος Χριστιανισμός


Η Σόφια (Sofia) είναι η μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της Βουλγαρίας με πληθυσμό περίπου 1,4 εκ. κατοίκους.

Περιτριγυρισμένη από ένα μεγάλο πάρκο, βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της χώρας, στις πλαγιές του όρους Βίτοσα και είναι το βασικό διοικητικό, βιομηχανικό και συγκοινωνιακό κέντρο της Βουλγαρίας. Με ιστορία μεγαλύτερη από επτά χιλιετίες, όπως φαίνεται από τα πολλά της ερείπια, η Σόφια είναι μια από τις αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης. Αποτελεί τον βασικό σιδηροδρομικό κόμβο της Βουλγαρίας και έχει 8 σιδηροδρομικούς σταθμούς. Το αεροδρόμιο της Σόφιας είναι το μεγαλύτερο της χώρας. Πλατιές, λιθόστρωτες λεωφόροι, όμορφα αξιοθέατα και διαφορετικές πολιτισμικές παραστάσεις πρωταγωνιστούν σε αυτή την πόλη που φιλοξενεί έναν σημαντικό αριθμό Ελλήνων φοιτητών, αφού απέχει μόλις μερικά χιλιόμετρα από τα βόρεια σύνορα της χώρας μας.