Slovak Medical University in Bratislava

Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Σλοβακίας στην Μπρατισλάβα είναι ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα κρατά με περηφάνια την παράδοση της εκπαίδευσης των εργαζομένων στην υγειονομική περίθαλψη σε εξειδικευμένες σπουδές και στη δια βίου εκπαίδευση στη Σλοβακία κα είναι το μόνο πανεπιστήμιο στη Σλοβακία που προσφέρει σπουδές αποκλειστικά για υγειονομικά επαγγέλματα και την ίδια στιγμή, το μόνο θεσμικό όργανο το οποίο έχει εγγυηθεί πολύπλευρη εκπαίδευση των εργαζομένων στην υγειονομική περίθαλψη.

Το Slovak Medical University είναι ένα δημόσιο ίδρυμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που ενεργεί υπό την απόλυτη επίβλεψη του Υπουργείου Υγείας της Δημοκρατίας της Σλοβακίας, με τις ακόλουθες τέσσερις σχολές:

– Ιατρική Σχολή
– Σχολή Δημόσιας Υγείας
– Τμήμα Νοσηλευτικής και Επαγγελματικών Σπουδών Υγείας
– Σχολή Υγείας

Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Σλοβακίας είναι ένα μη-πολιτικό όργανο, ενεργώντας στο πλαίσιο του παγκόσμιου πανεπιστημιακού χάρτη (Magna Charta Universitatum) , αναγνωρίζοντας αξίες όπως δημοκρατία, ανθρωπισμός και ανοχή.
Οδηγεί τους μαθητές προς την τήρηση του όρκου του Ιπποκράτη, την προστασία της ζωής και της υγείας.
Αποστολή του Slovak Medical University in Bratislava είναι να παρέχει άριστη εκπαίδευση σε γιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας σύμφωνα με τις συστάσεις της UEMS και τις σχετικές οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πάντα με προσήλωση στην έρευνα.
Οι συνθήκες φοίτησης είναι ιδανικές καθώς το Πανεπιστήμιο είναι πλήρως εξοπλισμένο με τα πλέον σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, διαθέτει πανεπιστημιακές κλινικές, ειδικές εγκαταστάσεις, χώρους διδασκαλίας και διαθέτει αρτιότατα καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό που διαπρέπει διεθνώς, μέσω δημοσιεύσεων ακαδημαϊκών συγγραμμάτων και συνεργασίας με ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς.

Ιατρική Σχολή

simaia-slovakias Slovak Medical University in Bratislava emfasis edu

ΣΛΟΒΑΚΙΑ

Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης: από 1η Μαϊου 2004
Πληθυσμός: 5,5 εκατομμύρια
Πολιτικό σύστημα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία
Πρωτεύουσα: Μπρατισλάβα
Νόμισμα: Ευρώ
Eπίσημη γλώσσα: Σλοβακική
Θρησκεία: Καθολικός Χριστιανισμός

 

H Σλοβακία είναι μια χώρα 5.500.000 ανθρώπων στην καρδιά της Ευρώπης και συνδέεται με τις γειτονικές χώρες μέσω του ποταμού Δούναβη.
Το 1993 έγινε το «βελούδινο διαζύγιο» της Σλοβακίας με την Τσεχία και έκτοτε η χώρα οδεύει ανεξάρτητη ακολουθώντας τη δική της ιστορική πορεία.
Η Σλοβακία προσχώρησε και έγινε επίσημα μέλος  της Ευρωπαϊκής Ένωσης την 1η Μαϊου 2004, ενώ από την 1η Ιανουαρίου 2008 εντάχθηκε στη ζώνη του ευρώ. Στη Σλοβακία εδρεύουν δύο από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της Ευρώπης, το ένα στην Μπρατισλάβα και το άλλο στο Κόσιτσε.


Η Μπρατισλάβα ως πρωτεύουσα είναι η μεγαλύτερη πόλη της χώρας με πληθυσμό περίπου 600.000 κατοίκους. Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας στις όχθες του ποταμού Δούναβη, στα σύνορα της Σλοβακίας με την Αυστρία, ενώ βρίσκεται κοντά και στις χώρες Ουγγαρία και Τσεχία.

Πρόκειται για μια ζωντανή πόλη που βρέχεται από τον ποταμό Δούναβη ο οποίος διασχίζει το κέντρο της δίνοντας μια ξεχωριστή ομορφιά.

Κατά το παρελθόν υπήρξε η πόλη στέψης των Ούγγρων βασιλέων και διαθέτει πλούσια κληρονομιά μεσαιωνικής και μπαρόκ αρχιτεκτονικής με πλήθος κλασσικών κτιρίων μεταξύ των οποίων και το Πανεπιστήμιό της. Διαθέτει μια γοητεία που προσομοιάζει  με αυτήν της Βιέννης που απέχει μόλις 50 χλμ.(μισή ώρα).

Η Μπρατισλάβα συνδυάζει κουλτούρα και πολιτισμό, μουσεία και νεολαία, εκθέσεις τέχνης, πολλά πάρκα και περιπλανήσεις και μπορεί να θεωρηθεί ιδανικός προορισμός για κάθε νέο άνθρωπο που θα ήθελε να φοιτήσει στην Ευρώπη και μάλιστα σε ένα ασφαλές περιβάλλον.