Ιατρική Σχολή του Ιατρικού Πανεπιστημίου Σλοβακίας

Χώρα: Σλοβακία

Πόλη: Μπρατισλάβα

Πανεπιστήμιο: Ιατρικό Πανεπιστήμιο Σλοβακίας

Η Ιατρική Σχολή, η οποία θέτει στο επίκεντρο της τον άνθρωπο και στοχεύει στη βελτίωση των συνθηκών της ζωής του, χρειάζεται νέους ανθρώπους , ικανούς και πρόθυμους να προσφέρουν σε μία κοινωνία που δοκιμάζεται καθημερινά. Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Σλοβακίας είναι ένα μη-πολιτικό όργανο, ενεργώντας στο πλαίσιο του παγκόσμιου πανεπιστημιακού χάρτη (Magna Charta Universitatum) , αναγνωρίζοντας αξίες όπως δημοκρατία, ανθρωπισμός και ανοχή.

Οδηγεί τους μαθητές προς την τήρηση του όρκου του Ιπποκράτη, την προστασία της ζωής και της υγείας από τη σύλληψη μέχρι τον αξιοπρεπή θάνατο από φυσικά αίτια.
Αποστολή του Slovak Medical University in Bratislava είναι να παρέχει άριστη εκπαίδευση σε γιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας σύμφωνα με τις συστάσεις της UEMS και τις σχετικές οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πάντα με προσήλωση στην έρευνα.
Οι συνθήκες φοίτησης είναι ιδανικές καθώς το Πανεπιστήμιο είναι πλήρως εξοπλισμένο με τα πλέον σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, διαθέτει πανεπιστημιακές κλινικές, ειδικές εγκαταστάσεις, χώρους διδασκαλίας και διαθέτει αρτιότατα καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό που διαπρέπει διεθνώς, μέσω δημοσιεύσεων ακαδημαικών συγγραμμάτων και συνεργασίας με ευρωπαικούς και διεθνείς οργανισμούς.

Η φοίτηση στην Ιατρική Σχολή διαρκεί 6 έτη (12 εξάμηνα).
Η περίοδος μαθημάτων χωρίζεται σε δύο εξάμηνα:
Χειμερινό (Σεπτέμβριος- Δεκέμβριος)
Εαρινό ( Φεβρουάριος- Μάϊος)
Και τα δύο εξάμηνα ακολουθεί η περίοδος εξεταστικής η οποία έχει συνήθως διάρκεια 6 εβδομάδων.
Οι παρακολουθήσεις των μαθημάτων έχουν τη μορφή διαλέξεων, πρακτικών ασκήσεων, εργαστηριακών δραστηριοτήτων, σεμιναρίων και πλάνων εργασίας, ενώ ο τρόπος βαθμολόγησης βασίζεται στον Ευρωπαικό Κανονισμό Μεταφοράς Μονάδων (European Credit Transfer System).
Tο πρόγραμμα αποτελείται από θεωρητικά και επιλογής μαθήματα.

Ετήσια δίδακτρα: 9.000€