Σπουδές στη Βουλγαρία – Ιατρικό Πανεπιστήμιο στη Σόφια

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Σόφιας (Medical University of Sofia) είναι το μεγαλύτερο και ιστορικότερο Ιατρικό Πανεπιστήμιο στη Βουλγαρία. Ιδρύθηκε το 1917 από τον Τσάρο Φερδινάνδο Α’ ως πανεπιστημιακή σχολή του Πανεπιστημίου της Σόφιας «Άγιος Κλήμεντος Οχρίδας». Το 1950, αποσχίστηκε από το υπόλοιπο Πανεπιστήμιο και μετασχηματίστηκε σε Ιατρική Ακαδημία με δύο σχολές: Ιατρική και Οδοντιατρική. Το 1951, δημιουργείται η Φαρμακευτική Σχολή και μετά από μια σειρά διοικητικών μεταρρυθμίσεων το 1995, η Ακαδημία μετεξελίσσεται σε Ιατρικό Πανεπιστήμιο. Το 2001, δημιουργείται η Σχολή Δημόσιας Υγείας . Από το Ακαδημαϊκό έτος 2007-2008 λειτουργούν στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας Αγγλόφωνα τμήματα στην Ιατρική Σχολή και από το 2011-2012 στην Οδοντιατρική Σχολή.

Σήμερα, το Medical University of Sofia αποτελεί ένα ιδιαιτέρως σημαντικό πανεπιστήμιο για τις επιστήμες Υγείας διεθνώς και αποτελείται από 4 σχολές και ένα διοικητικό τμήμα.

Η Ιατρική Σχολή, η οποία θέτει στο επίκεντρο της τον άνθρωπο και στοχεύει στη βελτίωση των συνθηκών της ζωής του, χρειάζεται νέους ανθρώπους , ικανούς και πρόθυμους να προσφέρουν σε μία κοινωνία που δοκιμάζεται καθημερινά.

Η Φαρμακευτική Σχολή παρέχει στους φοιτητές τα απαραίτητα εφόδια και την κατάλληλη επιστημονική προετοιμασία , ώστε να επιτύχουν επαγγελματικά στην επιστήμη των φαρμάκων.

Η Ιατρική Σχολή είναι ένα από τα πιο έγκυρα ιατρικά, εκπαιδευτικά και επιστημονικά κέντρα και απο τις καλύτερες επιλογές για σπουδές στην Βουλγαρία.

Ιατρική Σχολή Οδοντιατρική Σχολή Φαρμακευτική Σχολή

bulgary-flag Σπουδές στη Βουλγαρία - Ιατρικό Πανεπιστήμιο στη Σόφια emfasis edu

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης: από το 2007
Πληθυσμός: 7,5 εκατομμύρια
Πολιτικό σύστημα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία
Πρωτεύουσα: Σόφια
Νόμισμα: Ευρώ
Eπίσημη γλώσσα: Βουλγαρικά
Θρησκεία: Ορθόδοξος Χριστιανισμός


Η Σόφια (Sofia) είναι η μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της Βουλγαρίας με πληθυσμό περίπου 1,4 εκ. κατοίκους.

Περιτριγυρισμένη από ένα μεγάλο πάρκο, βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της χώρας, στις πλαγιές του όρους Βίτοσα και είναι το βασικό διοικητικό, βιομηχανικό και συγκοινωνιακό κέντρο της Βουλγαρίας. Με ιστορία μεγαλύτερη από επτά χιλιετίες, όπως φαίνεται από τα πολλά της ερείπια, η Σόφια είναι μια από τις αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης. Αποτελεί τον βασικό σιδηροδρομικό κόμβο της Βουλγαρίας και έχει 8 σιδηροδρομικούς σταθμούς. Το αεροδρόμιο της Σόφιας είναι το μεγαλύτερο της χώρας. Πλατιές, λιθόστρωτες λεωφόροι, όμορφα αξιοθέατα και διαφορετικές πολιτισμικές παραστάσεις πρωταγωνιστούν σε αυτή την πόλη που φιλοξενεί έναν σημαντικό αριθμό Ελλήνων φοιτητών, αφού απέχει μόλις μερικά χιλιόμετρα από τα βόρεια σύνορα της χώρας μας.