Σπουδές στη Βουλγαρία – Ιατρικό Πανεπιστήμιο στη Φιλιππούπολη – Plovdiv

Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Φιλιππούπολης (Plovdiv) πιο γνωστό μέχρι πρόσφατα με το όνομα VMI – Plovdiv (που σημαίνει Ανώτατο Ιατρικό Ινστιτούτο του Πλόβντιβ) (βουλγ. ВМИ- Висш Медицински Институт – Пловдив), ιδρύθηκε το 1945. Περιλαμβάνει τα Τμήματα Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής, τμήμα Υγειονομικής φροντίδας, ένα Ιατρικό Κολλέγιο (8 διαφορετικών ειδικοτήτων) και ιδιόκτητες νοσοκομειακές εγκαταστάσεις χωρητικότητας 2.000 κλινών.

Διαθέτει όλα τα απαραίτητα τμήματα για παροχή τριτοβάθμιας ιατρικής εκπαίδευσης σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα. Διαθέτει αγγλόφωνα τμήματα Ιατρικής και Οδοντιατρικής και παρέχει θεωρητική, προκλινική και κλινική εκπαίδευση. Διαθέτει εργαστήρια, κλινικές και άλλες μονάδες με σύγχρονο εξοπλισμό – για τη διάγνωση και τη θεραπεία των νοσημάτων – ενώ δίνει την δυνατότητα της εκπαίδευσης, πρακτικής εξάσκησης και έρευνας, στους φοιτητές Ιατρικής , Οδοντιατρικής και άλλων ειδικοτήτων.

Η Κεντρική Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου προσφέρει στους φοιτητές περισσότερους από 170 000 τόμους στον τομέα της ιατρικής σε πολλές γλώσσες.  Για τα επιστημονικά ζητήματα το Πανεπιστήμιο εκδίδει το δικό του περιοδικό που ονομάζεται “ Folia Medica”, όπου ανταλλάσσονται απόψεις μεταξύ πολλών επιστημόνων από διάφορες χώρες. Κάθε χρόνο μεγάλος αριθμός Βουλγάρων και αλλοδαπών, φοιτούν στα τμήματα (προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών) του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Φιλιππουπολης (Plovdiv). Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής – Plovdiv εκτός από την προπτυχιακή και μεταπτυχιακή εκπαίδευση υλοποιεί και την συνεχή ειδίκευση και εξειδίκευση των επιστημόνων υγείας.

Η Ιατρική Σχολή, η οποία θέτει στο επίκεντρο της τον άνθρωπο και στοχεύει στη βελτίωση των συνθηκών της ζωής του, χρειάζεται νέους ανθρώπους , ικανούς και πρόθυμους να προσφέρουν σε μία κοινωνία που δοκιμάζεται καθημερινά.

Η Φαρμακευτική Σχολή παρέχει στους φοιτητές τα απαραίτητα εφόδια και την κατάλληλη επιστημονική προετοιμασία , ώστε να επιτύχουν επαγγελματικά στην επιστήμη των φαρμάκων.

Περισσότεροι απο 7500 φοιτητές είναι εγγεγραμμένοι σε προγράμματα του πανεπιστημίου.

Ιατρική Σχολή Οδοντιατρική Σχολή

bulgary-flag Σπουδές στη Βουλγαρία - Ιατρικό Πανεπιστήμιο στη Φιλιππούπολη - Plovdiv emfasis edu

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης: από το 2007
Πληθυσμός: 7,5 εκατομμύρια
Πολιτικό σύστημα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία
Πρωτεύουσα: Σόφια
Νόμισμα: Ευρώ
Eπίσημη γλώσσα: Βουλγαρικά
Θρησκεία: Ορθόδοξος Χριστιανισμός


Καταπράσινη και γραφική, χτισμένη στις δύο όχθες του ποταμού Έβρου (γνωστού και ως Μαρίτσα) και απλωμένη σε επτά λόφους, η Φιλιππούπολη (Plovdiv) των 376.785 κατοίκων είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη μετά τη Σόφια. Η παλιά πόλη, απλωμένη σε έναν από τους επτά λόφους, διαφέρει εντελώς από τα προάστια, που θυμίζουν έντονα το παρελθόν της χώρας, με μεγάλες άχρωμες πολυκατοικίες. Όλο το ιστορικό κέντρο κοσμείται με υπέροχα αρχοντικά, περίτεχνα διακοσμημένα με μπαρόκ λεπτομέρειες, και θυμίζει περισσότερο πόλη της κεντρικής Ευρώπης παρά αστικό τοπίο της Βουλγαρίας. Είναι μία πόλη που παρέχει τα πάντα από εστιατόρια, καφετέριες, καταστήματα, μουσεία, γκαλερί και κυρίως μία πόλη όπου κάθε φοιτητής μπορεί να κινηθεί με απόλυτη ασφάλεια.

Το κλίμα στην Φιλιππούπολη μοιάζει πολύ με αυτό της Βόρειας Ελλάδας. Η Φιλιππούπολη διαθέτει δικό της αεροδρόμιο, αλλά μέχρι τώρα δεν υπάρχουν πτήσεις από Ελλάδα. Από την Αθήνα η Φιλιππούπολη απέχει 861 χλμ., ενώ από τη Θεσσαλονίκη μόλις 362 χλμ.

Σημαντικό αξιοθέατο της πόλης είναι το σπίτι του γιατρού Σωτήρη Αντωνιάδη που βρίσκεται στο σταυροδρόμι των οδών Saborna και Knyaz Tseretelev. Χτίστηκε το 1872 από έναν από τους πρώτους ανθρώπους με δίπλωμα Ιατρικής στη Φιλιππούπολη.

Υπήρχε φαρμακείο στο ισόγειο το οποίο ήταν προσβάσιμο από τον δρόμο. Σήμερα αυτό το πρώην φαρμακείο του 19ου αιώνα, έχει ανακαινισθεί και έχει γίνει μουσείο που αποκαλείται «παλιό φαρμακείο του Ιπποκράτη» (Old Hippocrates Pharmacy).