Οδοντιατρικές Σπουδές σε Τσεχία και Σλοβακία

Οι Οδοντιατρικές Σχολές συνιστούν ξεχωριστά τμήματα των Ιατρικών Σχολών των Πανεπιστημίων CHARLES (Πανεπιστήμιο του Καρόλου της Πράγας που εδρεύει στο HRADEC KRALOVE), του COMENIUS της Μπρατισλάβας και του SAFARIK του KOSICE, που όλα τους λειτουργούν μ’ ένα τελείως αυτόνομο διδακτικό πρόγραμμα.

Η κανονική διάρκεια φοίτησης είναι εξαετής χωρισμένη σε 12 εξάμηνα (semesters). Κάθε Ακαδημαϊκό έτος ξεκινά περί τα μέσα Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται με τις εξετάσεις του Αυγούστου του επόμενου έτους. Έτσι το πρώτο εξάμηνο (WINTER SEMESTER) αρχίζει περίπου στις 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ και ολοκληρώνεται στις 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ. Μεσολαβούν οι γιορτές των Χριστουγέννων, μετά τις οποίες ακολουθούν οι εξετάσεις του Α’ εξαμήνου (WINTER EXAMS) που αρχίζουν στις 3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ και τελειώνουν περί τα τέλη του πρώτου δεκαήμερου του Φεβρουαρίου.

Στη διάρκεια των Χριστουγέννων οι φοιτητές και οι φοιτήτριες των ανωτέρω Οδοντιατρικών Σχολών επιστρέφουν στην Ελλάδα και παραμένουν κοντά στους γονείς, συγγενείς και φίλους στην πατρίδα τους μέχρι την ημερομηνία που έχουν προσδιορίσει να δώσουν το πρώτο μάθημα του Α’ εξαμήνου. Οι φοιτούντες έχουν την ευχέρεια μέσω του υπολογιστή τους να προσδιορίσουν μόνοι τους την ημερομηνία εξέτασης στο κάθε μάθημα, που το δίνουν όταν αισθανθούν ότι είναι έτοιμοι για την επιτυχή αντιμετώπισή του. Το κάθε μάθημα δίνεται τρεις φορές στη διάρκεια του Ακαδημαϊκού έτους και όταν μεταφερθεί στο επόμενο έτος δίδεται άλλες δυο φορές. Το κάθε μάθημα συνήθως έχει πρώτα γραπτή εξέταση (writing) και στη συνέχεια προφορική εξέταση (oral). Η γραπτή εξέταση είναι τύπου Multiple choice, η δε προφορική συνίσταται σε ορθές απαντήσεις των εξεταζόμενων σε 3 ή 5 ερωτήσεις (presentation).

Περί της 10 Φεβρουαρίου αρχίζει το δεύτερο εξάμηνο (SUMMER SEMESTER) που διαρκεί μέχρι τις 20 ΜΑΪΟΥ. Αμέσως μετά ξεκινούν οι εξετάσεις του Β’ εξαμήνου (SUMMER EXAMS) που ολοκληρώνεται στις 7 ή 10 ΙΟΥΛΙΟΥ. Με την αποφοίτησή τους από την Οδοντιατρική Σχολή οι απόφοιτοι αποκτούν τον τίτλο MDDr-Medical-Dental Doctor (Doctor of Dentistry).

charles300 Οδοντιατρικές Σπουδές σε Τσεχία και Σλοβακία emfasis edu

comenius300 Οδοντιατρικές Σπουδές σε Τσεχία και Σλοβακία emfasis edu

Το EMFASIS FOUNDATION CENTRE θέτει τις βάσεις της επιτυχίας για τους υποψηφίους φοιτητές της Οδοντιατρικής εκπονώντας στη διάρκεια του θέρους (20 ΙΟΥΛΙΟΥ έως 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ) ένα ειδικό πρόγραμμα προετοιμασίας με μαθήματα ορολογίας στην Αγγλική γλώσσα, Βιολογίας και Χημείας. Τα μαθήματα γίνονται στα διδακτήριά μας στην Θεσσαλονίκη από Πανεπιστημιακούς καθηγητές κατόχους MASTER ή ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ (PHD).

Για τους υποψηφίους που είναι αδύνατη η φυσική τους παρουσία στη Θεσσαλονίκη, υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσουν στον τόπο που βρίσκονται μέσω του υπολογιστή τους ένα εξειδικευμένο e-LEARNING PROGRAM , που περιλαμβάνει τη διδακτική ύλη των δύο μαθημάτων (ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ-ΧΗΜΕΙΑΣ), να γράψουν ειδικά TESTS και να επικοινωνήσουν με τους καθηγητές των μαθημάτων για την επίλυση κάθε απορίας τους. Παράλληλα αποστέλλεται σε όλους μια σειρά ειδικών φυλλαδίων (BOOKLET) με 500 ερωτήσεις ΧΗΜΕΙΑΣ και 500 ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ τύπου MULTIPLE CHOICE που σε συνδυασμό με την παρακολούθηση του e-LEARNING εξασφαλίζουν την επιτυχίας τους και στις εισαγωγικές εξετάσεις.

Το EMFASIS FOUNDATION CENTRE μέχρι σήμερα είχε επιτυχία 100% στις εξετάσεις εισαγωγής (ENTRANCE EXAMS) όλων των υποψηφίων φοιτητών και φοιτητριών του.