COVID-19 Oδηγίες για τους Έλληνες Φοιτητές σε Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια

οδηγίες για ελληνες φοιτητες σε ευρωπαικα πανεπιστημια
Μάρτιος 17. 2020 COVID-19 Oδηγίες για τους Έλληνες Φοιτητές σε Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος EMFASIS λόγω της μακρόχρονης συνεργασίας του με πολλά ευρωπαϊκά πανεπιστήμια (την προετοιμασία και αποστολή φοιτητών σε αυτά) και σε συνέχεια των οδηγιών που έχουν ήδη εκδοθεί από τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης και περιορισμού της εξάπλωσης του COVID-19οφείλει να ενημερώσει εκ νέου τους Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν σε ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και συγκεκριμένα βρίσκονται σε χώρες όπως Σλοβακία, Τσεχία, Βουλγαρία, Ολλανδία, Γερμανία, Αυστρία , Ιταλία αλλά και Ηνωμένο Βασίλειο και Σερβία ότι:
 
- οι εγκαταστάσεις των πανεπιστημίων  θα συνεχίσουν να παραμένουν κλειστές σίγουρα μέχρι τέλος του μηνός και ανάλογα αυτό θα επεκταθεί μέχρι νεωτέρας.
 
-τα περισσότερα πανεπιστήμια όπως έχετε ήδη ενημερωθεί εκπονούν ορισμένα μαθήματα εξ αποστάσεως. Παρακαλούμε να τα παρακολουθείτε ανελλιπώς.
 
- ενημερώνονται συνέχεια οι ιστοσελίδες των πανεπιστημίων και στέλνονται e-mails. Παρακαλούμε να τσεκάρετε συχνά την αλληλογραφία σας (και την ανεπιθύμητη/junk) και να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα της κάθε σχολής.
 
- πολλές από τις χώρες έχουν ήδη κλείσει τα σύνορα τους και επιτρέπεται η μετακίνηση/πτήσεις μόνο από γειτονικές χώρες. Ορισμένες επίκειται ωστόσο να τα κλείσουν. 
 
- επίσης, οι περισσότερες χώρες έχουν  πλέον περιορισμούς στις εσωτερικές μετακινήσεις πολιτών. Η μετακίνηση επιτρέπεται μόνο για συγκεκριμένους λόγους (π.χ. ιατρικούς, επαγγελματικούς, αγορά τροφίμων). Ευτυχώς, τα καταστήματα με είδη πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, τράπεζες,περίπτερα, βενζινάδικα κλπ) παραμένουν ανοικτά για να εφοδιάζεστε και να εξυπηρετείστε.
 
- εάν θέλετε να επιστρέψετε στην Ελλάδα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις κατά τόπους πρεσβείες και προξενεία, που καταβάλλουν προσπάθειες να εξυπηρετήσουν και να βοηθήσουν όσο μπορούν (εδώ στοιχεία πρεσβειών/προξενείων).
Θα πρέπει ωστόσο να γνωρίζετε, ότι με την επιστροφή σας στην Ελλάδα αλλά και αργότερα με την επιστροφή σας στη χώρα στην οποία σπουδάζετε, θα υποβληθείτε σε καραντίνα 14 ημερών είτε στο σπίτι είτε σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, καθώς αυτό είναι κάτι που αποφασίζει ξεχωριστά η κάθε κυβέρνηση. Περισσότερες λεπτομέρεις θα γνωρίζουμε σε βάθος χρόνου. 
 
- καταλαβαίνουμε την αγωνία των γονέων ιδίως που επιθυμούν τα παιδιά να επιστρέψουν σπίτι, αλλά προτείνεται, όσοι σπουδάζετε σε μικρές πόλεις όπου η κατάσταση είναι πιο ελεγχόμενη να παραμείνετε εκεί, καθώς η μετακίνηση με λεωφορεία, αεροπλάνα και η επαφή ιδίως με ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας (γονείς/παππούδες κλπ) αυξάνει τις πιθανότητες μετάδοσης και εξάπλωσης του ιού. Ωστόσο, υπό τον φόβο να κλείσουν τα σύνορα και άλλων χωρών αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη όλων να είναι κοντά στους δικούς τους.
 
- προτείνεται τόσο από εμάς όσο και από τις πρυτανικές αρχές των πανεπιστήμιων να προβείτε σε σοφή χρήση του χρόνου αυτού. Αξιοποιήστε τον με προσωπικό διάβασμα, διατηρώντας ένα συγκεκριμένο καθημερινό πρόγραμμα, χωρίς να χάνετε το ρυθμό σας, καθώς θα αποφέρει σύντομα καρπούς και θα συντελέσει στην περαιτέρω εξέλιξη σας. 
Ωστόσο, όλα είναι θέμα ατομικής ευθύνης και προσωπικής επιλογής.
 
Οι μέρες που ζούμε υπό αυτές τις συνθήκες είναι πρωτόγνωρες και δύσκολες για όλους μας!
Καλούμαστε όλοι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό τόσο για εμάς όσο και για τους συνανθρώπους μας. Προσέχουμε, μένουμε σπίτι, ελέγχουμε συνέχεια τα e-mails μας, μετακινούμαστε για τα αναγκαία με προσοχή, τηρούμε τις οδηγίες των Υπουργείων Υγείας και των αρμόδιων οργανισμών. 
Στόχος, να επιστρέψουμε τόσο εμείς όσο και οι συνάνθρωποι μας σε κανονικές και πάλι συνθήκες, γεροί και δυνατοί!
Δε χάνουμε την αισιοδοξία και το χαμόγελο μας!
 
Θερμούς χαιρετισμούς από όλη την ομάδα της EMFASIS!

Κατηγορίες

Instagram Feed

ΝΕΑ