Προϋποθέσεις για την εισαγωγή στην Ιατρική, Οδοντιατρική, Κτηνιατρική και Φαρμακευτική σχολή στα πανεπιστήμια της Ευρώπης.

Προετοιμασία_Ιατρική_σχολή_Οδοντιατρική_Φαρμακευτική_Κτηνιατρική_εισαγωγικές εξετάσεος_foundation course_medical_entrance_exams
Ιούλιος 11. 2019 Προϋποθέσεις για την εισαγωγή στην Ιατρική, Οδοντιατρική, Κτηνιατρική και Φαρμακευτική σχολή στα πανεπιστήμια της Ευρώπης. Ένα από τα πρώτα ερωτήματα που θέτουν γονείς και μαθητές οι οποίοι ενδιαφέρονται να σπουδάσουν στην Ιατρική σχολή, στην Οδοντιατρική σχολή, στην Κτηνιατρική σχολή ή τη Φαρμακευτική σχολή σε πανεπιστήμια του εξωτερικού είναι τι χρειάζεται για να είναι κανείς υποψήφιος και τελικά να εισαχθεί σε ένα αγγλόφωνο πρόγραμμα σπουδών ενός γνωστού Ιατρικού πανεπιστημίου/σχολής στην Ευρώπη το Σεπτέμβριο. Ως προς τις προϋποθέσεις λοιπόν εισαγωγής σε μία Ιατρική, Οδοντιατρική, Κτηνιατρική ή Φαρμακευτική σχολή στην Ευρώπη και σε χώρες όπως είναι η Σλοβακία, η Τσεχία, η Βουλγαρία, η Ουγγαρία, η Σερβία, η Ιταλία, ή η Ολλανδία, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι:
  1. Ο υποψήφιος/α θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς όλα τα πανεπιστήμια ζητούν ανάμεσα σε άλλα δικαιολογητικά το Απολυτήριο Λυκείου.
  2. Θα πρέπει να δώσει εισαγωγικές εξετάσεις συνήθως στα δύο βασικά μαθήματα ιδιαίτερης βαρύτητας για τις σχολές αυτές όπως είναι η Βιολογία και η Χημεία, αλλά ορισμένα πανεπιστήμια θέτουν ορισμένες πρόσθετες εξετάσεις όπως είναι η Φυσική, τα Μαθηματικά, τα Αγγλικά ή μια προφορική συνέντευξη. Αυτό εξαρτάται από τους κανονισμούς του εκάστοτε πανεπιστημίου.
  3. Θα πρέπει να έχει ένα καλό επίπεδο Αγγλικών προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στο πρόγραμμα σπουδών ανεξάρτητα αν τα Αγγλικά θα είναι εξεταζόμενο μάθημα κατά τις εισαγωγικές εξετάσεις για τη συγκεκριμένη σχολή.
Παρόλο που η φράση "εισαγωγικές εξετάσεις" ή "entrance exams" (όπως συνηθίζουν να τις αποκαλούν) προκαλεί μια μικρή ταραχή σε έναν υποψήφιο, θα πρέπει να τονίσουμε ότι στις περισσότερες Ιατρικές σχολές/ Σχολές Υγείας, η μορφή των εξετάσεων είναι με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής (multiple choice). Ωστόσο, επειδή ορισμένα πανεπιστήμια είτε έχουν αρκετές επιλογές είτε αρνητική βαθμολογία, καλείται ο υποψήφιος να έχει ένα σοβαρό γνωστικό υπόβαθρο και να απαντάει προσεκτικά και όχι "στη τύχη" όπως συνηθίζουμε να λέμε. Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος EMFASIS, ως η παλαιότερη εταιρία στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται στον τομέα των σπουδών στο εξωτερικό και συγκεκριμένα εκπροσωπεί σχολές και πανεπιστήμια στην Ευρώπη  και με μια εμπειρία που μετρά πάνω από 35 χρόνια, προσφέρει τα πλέον πλήρη προγράμματα προετοιμασίας (foundation courses) για τις σχολές Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Κτηνιατρικής και Φαρμακευτικής, τα οποία είναι κατα τη διάρκεια όλου του χρόνου! Μη χάνετε πολύτιμο χρόνο! Ρωτήστε μας στο 210 7244890 (Αθήνα) και 2310 852216 (Θεσσαλονίκη) ή στείλτε μας μήνυμα στο info@emfasis.edu.gr. Σε κάθε περίπτωση, θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε από κοντά επισκεπτόμενοι τα γραφεία μας στη Γ. Σισίνη 39, Αθήνα και Βασιλίσσης Όλγας 99, Θεσσαλονίκη EMFASIS Education - EMFASIS Team Επίσημοι Εκπρόσωποι Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων - Εξειδικευμένοι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης Οur help can guarantee your Success!

Κατηγορίες

Instagram Feed

ΝΕΑ