TIPS ΓΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

study abroad, study Medicine, study Pharmacy
Μάρτιος 28. 2018 TIPS ΓΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Αδιαμφισβήτητα η  εγκατάσταση σε μια νέα χώρα για σπουδές αποτελεί μια ιδιαίτερη στιγμή στη ζωή κάθε νέου και νέας, αφού η σκέψη και μόνο της ανεξαρτησίας από τους γονείς και η διαμονή σε μία πόλη του εξωτερικού εξιτάρει τους περισσότερους. Είναι καιρός για νέες γνωριμίες, νέες εμπειρίες, νέο ξεκίνημα. Η δική μας συνδρομή ως ΕMFASIS σε αυτή την κοπιώδη ομολογουμένως προετοιμασία οργάνωσης της νέας εστίας του φοιτητή είναι καταλυτική και συμβάλλουμε ώστε να απλοποιηθεί. Η εξεύρεση σπιτιού, η οργάνωσή του, οι διάφορες «γραφειοκρατικές δουλειές», όπως: η υπογραφή συμβολαίων, η πληρωμή λογαριασμών, οι αγορές διαφόρων ειδών πρώτης ανάγκης, συνήθως προκαλούν κάποιο άγχος στα παιδιά και  κυρίως –και αυτό βασίζεται στην μακρόχρονη εμπειρία μας- στους ίδιους τους γονείς, οι οποίοι θέλουν να τα τακτοποιήσουν όλα κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να μπορούν έπειτα οι φοιτητές να αφοσιωθούν απερίσπαστοι στις σπουδές τους. Οι φοιτητές πρέπει αρχικά να γνωρίζουν, ότι τα σπίτια στο κέντρο των πόλεων είναι , κατά κανόνα, παλαιότερα και πιο ακριβά σε σχέση με αυτά που βρίσκονται εκτός κέντρου. Θα πρέπει επίσης να προσέξετε ώστε το σπίτι που θα ενοικιάσετε:
  1. Να πληρεί τις προϋποθέσεις  και να μη σπεύσετε να καταλήξετε στο πρώτο που θα δείτε.
  2. Να βρίσκεται κοντά στη σχολή.
  3. Να υπάρχει κοντά συχνή αλλά και καλή συγκοινωνία για τις μετακινήσεις και τις «εξερευνήσεις» σας.
  4. Να ελέγχετε την τοποθεσία του σπιτιού, τη γειτονιά και τι παρέχει αυτή ((π.χ. super market, τράπεζες κτλ).
  5. Αν είναι βράδυ, ζητήστε να το δείτε με το φως της ημέρας - Διαπραγματευτείτε το ποσό του μισθώματος, , ιδιαίτερα στις μέρες μας, όπου διανύουμε μία δύσκολη οικονομική περίοδο.
  6. Να ελέγχετε καλά το σπίτι, για να διαπιστωθούν  τυχόν βλάβες και να επισημανθούν  στον ιδιοκτήτη, ώστε να τις διορθώσει, πριν αρχίσετε να κατοικείτε στο σπίτι.
Όλοι οι άνθρωποι της ΕMFASIS φροντίζουμε, ώστε η διαδικασία εγκατάστασης του φοιτητή  να μην αποτελέσει πηγή άγχους για την οικογένεια.

Κατηγορίες

Instagram Feed

ΝΕΑ