Συχνές ερωτήσεις

Είμαστε ένας Εκπαιδευτικός όμιλος που καλύπτει όλο το φάσμα εκπαιδευτικών αναγκών που υπάρχουν στην καθημερινότητα. Εξειδικευόμαστε κυρίως  στις σπουδές στο εξωτερικό και είμαστε ευρέως γνωστοί για αυτό. Το EMFASIS Foundation Centre είναι ένα κολεγιακού τύπου κέντρο προετοιμασίας υποψηφίων φοιτητών για σπουδές ΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ και ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ σε μερικά από τα πιο φημισμένα και ιστορικά Πανεπιστήμια της Ευρώπης.

Πέραν της προετοιμασίας όμως αναλαμβάνουμε και όλη τη διαδικασία εγκατάστασης του φοιτητή στο νέο περιβάλλον και τη στήριξή του κατά τη διάρκεια σπουδών.

Οι υπηρεσίες μας ωστόσο δεν περιορίζονται εδώ, αλλά διαθέτουμε μια μακρά παράδοση και σε άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες όπως είναι:

Ξένες Γλώσσες ► Στα σεμινάρια Ξένων Γλωσσών Emfasis η εκμάθηση ξένης γλώσσας γίνεται με τις πιο σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας που προσομοιάζουν τη φυσική απόκτηση γλώσσας, εύκολα, ευχάριστα και αποτελεσματικά.

Πληροφορική ► Εκμάθηση χειρισμού Ηλεκτρονικού Υπολογιστή για κάθε επίπεδο και εξειδικευμένα σεμινάρια.

Φοιτητικά σεμινάρια ► για κάθε πανεπιστημιακή σχολή της Ελλάδος και του εξωτερικού.

Πρώτον, επειδή μπορούμε να σας γλιτώσουμε από δαπανηρά λάθη, καθυστερήσεις και αστοχίες.

Θα ακούσουμε πολύ προσεκτικά τις ανάγκες τόσο του παιδιού όσο και της οικογένειας και θα τις μετουσιώσουμε σε σωστό σχεδιασμό, ώστε οι σπουδές του να είναι ουσιαστικές μέσα σε ένα έγκριτο ακαδημαϊκό περιβάλλον συμβατό με τις δυνατότητές του, χωρίς ωστόσο να παραβλέπουμε άλλες σημαντικές παραμέτρους όπως είναι η εγκατάσταση και η προσαρμογή του στη νέα φοιτητική ζωή.

Δεύτερον, η εμπειρία που έχουμε από τα 23 χρόνια λειτουργίας μας, μας επιτρέπει  να κινηθούμε με τέτοιο τρόπο στις χώρες υποδοχής και στο κάθε πανεπιστήμιο ώστε να τα οργανώσουμε όλα με άρτιο τρόπο, κάτι που εκ των πραγμάτων δεν θα μπορούσατε να το επιτύχετε μόνοι σας. Όλα όσα αναλαμβάνουμε, τα πραγματοποιούμε στο ακέραιο και η όλη διαδικασία είναι για εσάς ευχάριστη και όχι πηγή άγχους και ανησυχίας.

Τέλος, επειδή το παιδί θα βρίσκεται σε ένα ξένο περιβάλλον, είναι ιδιαιτέρως καθησυχαστική η σκέψη ότι είναι ενταγμένο  σε μια μεγάλη οικογένεια που ονομάζεται EMFASIS και υπάρχουν άνθρωποι που θα του σταθούν επί της ουσίας σε ότι ανακύψει κατά τη διάρκεια των σπουδών του και θα το στηρίξουν σε ότι χρειαστεί.

Είμαστε διαθέσιμοι να συζητήσουμε και να εξηγήσουμε λεπτομερώς καθετί που σας απασχολεί, καθώς και να βρούμε λύσεις σε οποιοδήποτε πρόβλημα.

Η καλύτερη συστατική είναι οι ικανοποιημένοι πελάτες μας από κάθε γωνιά της Ελλάδος, της Κύπρου και όχι μόνον. Διαθέτουμε μία σχολή με μία μακρόχρονη παράδοση επιτυχιών πέραν των 20 χρόνων και δεν έχουμε καμία σχέση με όλους εκείνους που τελευταίως δραστηριοποιούνται στον τομέα που ονομάζεται «σπουδές στο εξωτερικό». Απόδειξη είναι οι εκατοντάδες νέοι επιστήμονες και επαγγελματίες που υπήρξαν φοιτητές μας και σήμερα έχουν μια ανοδική και επιτυχή πορεία. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος γονέων και παιδιών που θα μπορούσε να σας το πιστοποιήσει.

Κατ’ αρχάς θα κλείσουμε ένα ραντεβού για να μας πείτε τι χρειάζεστε. Σε αυτή την πρώτη συνάντηση θα μας γνωρίσετε, θα σας ενημερώσουμε για το ποιες επιλογές υπάρχουν και ποιο πανεπιστήμιο καλύπτει τις ανάγκες σας , πώς πρέπει να κινηθούμε και γενικότερα πώς μπορούμε να σας φανούμε χρήσιμοι.

Αν κρίνετε ότι σας αρέσει ο τρόπος που δουλεύουμε και σας καλύπτουμε  και μας αναθέσετε την σοβαρή υπόθεση των σπουδών σας ή του παιδιού σας ,θα ακολουθήσει μια συνάντηση κατά την οποία υποβάλλουμε τις αιτήσεις για τα πανεπιστήμια που σας ενδιαφέρουν και δίνονται όλες οι απαραίτητες οδηγίες σχετικά με το πρόγραμμα προετοιμασίας. Επίσης, δίνονται βασικές συμβουλές και όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για το πώς θα λειτουργήσει η συνεργασία μας με το παιδί καθ’ όλη τη διάρκεια σπουδών του.

Το επόμενο βήμα είναι η έναρξη του προγράμματος προετοιμασίας , η παρακολούθηση του οποίου μπορεί να γίνει με 3 μεθόδους.

  • Παραδοσιακά, δια της φυσικής σας παρουσίας στις αίθουσες μας σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα
  • – Μέσω της μεθόδου e-learning, που περιλαμβάνει αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσα. Ο καταρτιζόμενος έχει 24ώρη πρόσβαση στο διδακτικό υλικό μέσω διαδικτύου και επικοινωνεί με τον εκπαιδευτή πάλι ηλεκτρονικά.
  • – Mέσω της μεθόδου blended learning, όπου ενσωματώνεται η παραδοσιακή διδασκαλία στην αίθουσα με την ηλεκτρονική μάθηση. Οι εκπαιδευόμενοι παρακολουθούν μαθήματα εξ ΄αποστάσεως, αλλά και μαθήματα στην τάξη διατηρώντας έτσι προσωπική επαφή με τον καθηγητή.

Εμείς θα σας αποδείξουμε ότι αυτό δεν ισχύει.

Ο θυμόσοφος λαός θα απαντούσε ότι «όλα τα δάκτυλα του χεριού δεν είναι τα ίδια» και αυτό αληθεύει.

Συχνά ο κόσμος διστάζει να απευθυνθεί σε κάποιον Εκπαιδευτικό οργανισμό- Foundation Centre μη γνωρίζοντας ποια ακριβώς είναι η ιδιότητά μας και τι παρέχουμε συνολικά ή θεωρώντας λανθασμένα ότι πρόκειται για κάποιο πρακτορείο (agency) πανεπιστημίων, που  δεν προσφέρει  τίποτα περισσότερο από την υποβολή μιας  αίτησης  στο εκάστοτε πανεπιστήμιο, κάτι που θα μπορούσε κάλλιστα να το κάνει και ο ίδιος ο γονέας ή το παιδί απευθείας.

Αυτό είναι κάτι που το ακούμε συχνά, καθώς υπάρχει αρκετός κόσμος που είτε είναι ελλιπώς πληροφορημένος είτε έχει αποταθεί σε παρόμοια γραφεία κάποια από τα οποία δεν έχουν καν επίσημα συμβόλαια με τους αρμόδιους φορείς και τα οποία το μόνο που αναλαμβάνουν είναι την υποβολή της αιτήσεως στο εκάστοτε πανεπιστήμιο και τίποτα παραπάνω. Τα γραφεία αυτά ουδεμία σχέση έχουν με τη δική μας εργασία και σε κάθε περίπτωση πρέπει να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί σε ενδεχόμενη συνεργασία μαζί τους.

Η δική μας δουλειά είναι ξεχωριστή και την κάνουμε με απόλυτη συνέπεια, υπευθυνότητα και μεθοδικότητα για πάνω από 20 χρόνια γνωρίζοντας ενδελεχώς το περιβάλλον τόσο των πανεπιστημίων, όσο και γενικότερα των πόλεων και των χωρών που πρόκειται να φοιτήσουν τα παιδιά.

Δεν περιοριζόμαστε σε μία απλή εγγραφή του παιδιού, αλλά το προετοιμάζουμε πλήρως τόσο για τη φοίτησή του μέσα από ένα ολοκληρωμένο foundation course,όσο και για τη διαμονή του στη χώρα υποδοχής. Το βοηθούμε να εγκατασταθεί ομαλώς και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και φυσικά υπάρχει μια συστηματική και συνεχής επόπτευση της ακαδημαϊκής του πορείας καθ ‘όλη τη διάρκεια των σπουδών του με τακτικές συναντήσεις και ενημερώσεις που πραγματοποιούμε.

Και επειδή αυτό ενδεχομένως να το ακούσετε και από αλλού, καλό θα ήταν να «φιλτράρετε» διεξοδικά τη πηγή πληροφόρησης, ώστε να μη βρεθείτε προ εκπλήξεων όπως έχει συμβεί κατά το παρελθόν με πολλούς πελάτες μας, οι οποίοι αρχικώς μη σταθμίζοντας καλά τα δεδομένα, προτίμησαν κάποια πιο φθηνή λύση, αποτάθηκαν αλλού και βρέθηκαν τελείως εκτεθειμένοι.

Εμείς ως ΕΜFASIS τιμούμε την εμπιστοσύνη των πελατών μας και τηρούμε τις υποσχέσεις μας.

Για το σύνολο των υπηρεσιών που προσφέρουμε, η αμοιβή μας είναι απολύτως λογική, λαμβάνοντας πάντα υπόψη και τις παρούσες οικονομικά αντίξοες συνθήκες. Για τους πλέον επιφυλακτικούς, μία συνάντηση στα γραφεία μας, θα ήταν απολύτως κατατοπιστική.

Λόγω της φύσης της δουλειάς μας, είναι αδύνατον να δώσουμε εκτίμηση κόστους, χωρίς να ξέρουμε περισσότερα για την επιλογή κατεύθυνσης του ενδιαφερόμενου. Σας προσκαλούμε να κλείσετε ραντεβού μαζί μας, για να πραγματοποιήσουμε μία συνάντηση χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση και να συζητήσουμε από κοντά τις ανάγκες σας ή του παιδιού σας, ώστε να καταλήξουμε σε μια εκτίμηση του κόστους των υπηρεσιών μας.

Όχι, βέβαια. Αναλαμβάνουμε φοιτητές από όλα τα μέρη της Ελλάδας, της Κύπρου και άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που στέλνουμε τον μεγαλύτερο όγκο φοιτητών στα πανεπιστήμια με τα οποία συνεργαζόμαστε.

Παρόλο που τα κεντρικά μας γραφεία βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, διαθέτουμε γραφεία και στην Αθήνα και στην Κύπρο, τα οποία μπορείτε να επισκεφθείτε όποτε θέλετε. Για όσους δεν υπάρχει δυνατότητα επίσκεψης στα γραφεία μας, μπορούμε να πραγματοποιήσουμε μια διαδικτυακή συνάντηση μέσω Skype και να λύσουμε κάθε απορία σας.

Όπως εσείς προτιμάτε!

Θεσσαλονίκη Τηλ: 2310- 852216, 2310-266399

Skype name: emfasis.education

Aθήνα Τηλ: 210-7244890

Skype name: emfasis.education1

Kύπρος Τηλ: 00357 99647264

E-mail: info@emfasis.edu.gr

Website: www.emfasis-education.com

Facebook: www.facebook.com/EmfasisEdu

Twitter:

LinkedIn:

Tο Foundation course της EMFASIS απευθύνεται σε φιλόδοξους απόφοιτους Λυκείου που επιθυμούν να εισαχθούν σε αγγλόφωνα κρατικά πανεπιστήμια της Σλοβακίας, Τσεχίας και Βουλγαρίας για σπουδές Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής, Κτηνιατρικής, Αρχιτεκτονικής και Πολυτεχνείου. Οι υποψήφιοι που έχουν το απαραίτητο κέφι για εργασία και μάθηση, καλό θα ήταν να έχουν κάποιες γνώσεις στην Aγγλική γλώσσα, ώστε να παρακολουθούν άνετα τα μαθήματα τα οποία διδάσκονται στα Aγγλικά. Ωστόσο, ακόμα κι αν υπάρχουν κάποιες ελλείψεις στη γλώσσα, εμείς θα φροντίσουμε να τις καλύψουμε με επιπλέον μαθήματα καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

H αποδοχή σπουδαστών στα πανεπιστήμια του εξωτερικού είναι απόφαση του πανεπιστημίου και δεν υπόκειται σε κεντρικό έλεγχο από το Υπουργείο Παιδείας ,όπως συμβαίνει στην Ελλάδα. Aυτό σημαίνει ότι ένα πανεπιστήμιο μπορεί να δεχθεί και μαθητές με λιγότερα από τα επιθυμητά ή τα απαραίτητα προσόντα για κάποιους λόγους.

Το ερώτημα που τίθεται, είναι πόσοι από τους εισακτέους θα είναι σε θέση να προχωρήσουν στις σπουδές τους. Xωρίς να αμφισβητούμε το γεγονός, ότι υπάρχουν κάποιοι εξαιρετικά καταρτισμένοι μαθητές που θα μπορούσαν να επιβιώσουν στα πανεπιστήμια που εκπροσωπούμε χωρίς να κάνουν foundation, στην μεγάλη πλειονότητά τους οι απευθείας εισακτέοι χωρίς προετοιμασία, συνήθως αντιμετωπίζουν προβλήματα στις παρακολουθήσεις εντός του πανεπιστημίου και ταλαιπωρούνται με απώλεια ενός ή και περισσοτέρων ετών.

Εάν επιθυμείτε να αποκτήσετε τις βάσεις για σπουδές σε καλά πανεπιστήμια και να αποφοιτήσετε από αυτά, αξίζει να μας επισκεφθείτε. Ασφαλώς δεν είμαστε οι μόνοι. Είμαστε όμως οι πρώτοι που δημιουργήσαμε άμεση συνεργασία με τα πανεπιστήμια αυτά και προσφέραμε το πρώτο πρόγραμμα προετοιμασίας ήδη από το 1993.

Έχουμε δημιουργήσει σχέσεις εμπιστοσύνης με τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια, με αποτέλεσμα να εμπιστεύονται και τους μαθητές μας οι οποίοι γίνονται δεκτοί μέσω των αιτήσεων που υποβάλλουν.