Οδοντιατρικές σχολές σε πανεπιστήμια της Σλοβακίας

Η ΕΜFASIS ως η μεγαλύτερη εταιρία που ασχολείται με τις σπουδές Οδοντιατρικής στο εξωτερικό είναι εκπρόσωπος εδώ και 25 χρόνια μιας σειράς ευρωπαϊκών κρατικών πανεπιστημίων που διαθέτουν αγγλόφωνες Οδοντιατρικές σχολές και εδρεύουν στην Τσεχία, την Σερβία, τη Βουλγαρία και στη Σλοβακία.

Η Σλοβακία διαθέτει δύο έγκριτες οδοντιατρικές σχολές. Η μία είναι η Οδοντιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Comenius στην Μπρατισλάβα (Comenius University in Bratislava), στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας και σε απόσταση αναπνοής από την Αυστρία, ενώ η άλλη είναι η Οδοντιατρική σχολή του Πανεπιστημίου του Κόσιτσε (Safarik University in Kosice). Η φοίτηση και στις δύο σχολές είναι εξαετής ενώ έπειτα μπορεί να συνεχίσει ο απόφοιτος την μετεκπαίδευσή του όπου επιθυμεί.

H φοίτηση στις Οδοντιατρικές σχολές του εξωτερικού είναι εξαετής (6) με εξαίρεση ορισμένα πανεπιστήμια που εκπονούν το πρόγραμμα σε πιο εντατικούς ρυθμούς και μπορεί ο χρόνος φοίτησης να είναι τελικά 5 έτη.

Προϋπόθεση για την εισαγωγή στις οδοντιατρικές σχολές του εξωτερικού είναι κάποιες εξετάσεις σε μορφή πολλαπλής επιλογής (multiple choice) συνήθως σε μαθήματα όπως είναι η Βιολογία, η Χημεία, τα Αγγλικά.