Ιατρική

Η ΕΜFASIS ως η μεγαλύτερη εταιρία που ασχολείται με τις Ιατρικές σπουδές στο εξωτερικό είναι εκπρόσωπος εδώ και 25 χρόνια μιας σειράς ευρωπαϊκών κρατικών πανεπιστημίων που διαθέτουν αγγλόφωνες Ιατρικές σχολές και εδρεύουν στην Σλοβακία, την Τσεχία, την Σερβία και την Βουλγαρία. Πρόκειται για πανεπιστήμια όπως το Comenius (Comenius University in Bratislava) και το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Σλοβακίας (Slovak Medical University) τα οποία βρίσκονται στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας, την Μπρατισλάβα σε απόσταση αναπνοής από τη Βιέννη, καθώς επίσης και το πανεπιστήμιο Pavol Josef Safarik στο Κόσιτσε (Kosice), την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη και εμπορικό κέντρο της Σλοβακίας.

Στην Τσεχία συνεργαζόμαστε με την πρώτη Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου του Καρόλου στην Πράγα (Charles University in Prague) καθώς και με την Ιατρική σχολή του ίδιου πανεπιστημίου που βρίσκεται στο Hradec Kralove, μία κωμόπολη περίπου μισή ώρα από την Πράγα.

Όσον αφορά στη Σερβία οι επιλογές ως προς τις σπουδές Ιατρικής παραμένουν παραδοσιακά το Πανεπιστήμιο του Νόβισαντ (Medical Faculty of Novi Sad) και το Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου (University of Belgrade).

Επιπρόσθετα, όσον αφορά στις σπουδές Ιατρικής στη Βουλγαρία ως επιλογές υπάρχουν το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας (Medical University in Sofia), η παλαιότερη Ιατρική σχολή του Άγιου Κλημέντιου του Πανεπιστημίου της Σόφιας (Sofia University St. Kliment Ohridski) που είναι το μεγαλύτερο βουλγαρικό πανεπιστήμιο, καθώς επίσης και η Ιατρική σχολή του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Φιλιππούπολης-Πλόβντιφ (Plovdiv).

H φοίτηση στις Ιατρικές σχολές του εξωτερικού είναι 6 χρόνια. Για την εισαγωγή στις σχολές αυτές υπάρχουν εισαγωγικές εξετάσεις (entrance exams) σε μαθήματα όπως είναι συνήθως η Βιολογία, η Χημεία, τα Αγγλικά ενώ σε κάποια άλλα πανεπιστήμια και η Φυσική ή τα Μαθηματικά). Ο αριθμός των επιτυχόντων είναι μεγάλος κάθε χρόνο και το πιο σημαντικό είναι ότι οι σχολές αυτές έχουν ένα τέτοιο σύστημα που βοηθούν επί της ουσίας τον εκάστοτε φοιτητή να είναι συγκεντρωμένος στον στόχο του και να ολοκληρώσει τις σπουδές του χωρίς καθυστερήσεις. Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου σπουδών ο απόφοιτος/η αυτών των σχολών μπορεί να συνεχίσει την Ιατρική ειδικότητα όπου επιθυμεί.