Ιατρικές σχολές σε πανεπιστήμια της Σερβίας

Η ΕΜFASIS ως η μεγαλύτερη εταιρία που ασχολείται με τις Ιατρικές σπουδές στο εξωτερικό είναι εκπρόσωπος εδώ και 25 χρόνια μιας σειράς ευρωπαϊκών κρατικών πανεπιστημίων που διαθέτουν αγγλόφωνες Ιατρικές σχολές και εδρεύουν στην Τσεχία, στη Σλοβακία, τη Βουλγαρία και στη Σερβία.

Στη Σερβία οι επιλογές ως προς τις σπουδές Ιατρικής παραμένουν παραδοσιακά το Πανεπιστήμιο του Νόβισαντ (Medical Faculty of Novi Sad) και το Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου (University of Belgrade).

H φοίτηση στις Ιατρικές σχολές του εξωτερικού είναι 6 χρόνια. Για την εισαγωγή στις σχολές αυτές υπάρχουν εισαγωγικές εξετάσεις (entrance exams) σε μαθήματα όπως είναι συνήθως η Βιολογία, η Χημεία, τα Αγγλικά ενώ σε κάποια άλλα πανεπιστήμια και η Φυσική ή τα Μαθηματικά). Ο αριθμός των επιτυχόντων είναι μεγάλος κάθε χρόνο και το πιο σημαντικό είναι ότι οι σχολές αυτές έχουν ένα τέτοιο σύστημα που βοηθούν επί της ουσίας τον εκάστοτε φοιτητή να είναι συγκεντρωμένος στον στόχο του και να ολοκληρώσει τις σπουδές του χωρίς καθυστερήσεις. Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου σπουδών ο απόφοιτος/η αυτών των σχολών μπορεί να συνεχίσει την Ιατρική ειδικότητα όπου επιθυμεί.