Ιατρική στη Βουλγαρία

Η ΕΜFASIS ως η μεγαλύτερη εταιρία που ασχολείται με τις Ιατρικές σπουδές στο εξωτερικό είναι εκπρόσωπος εδώ και 25 χρόνια μιας σειράς ευρωπαϊκών κρατικών πανεπιστημίων που διαθέτουν αγγλόφωνες Ιατρικές σχολές και εδρεύουν στην Τσεχία, στη Σλοβακία, τη Σερβία και στη Βουλγαρία.

Όσον αφορά στις σπουδές Ιατρικής στη Βουλγαρία, ως επιλογές υπάρχουν το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας (Medical University in Sofia), η παλαιότερη Ιατρική σχολή του Άγιου Κλημέντιου του Πανεπιστημίου της Σόφιας (Sofia University St. Kliment Ohridski) που είναι το μεγαλύτερο βουλγαρικό πανεπιστήμιο, καθώς επίσης και η Ιατρική σχολή του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Φιλιππούπολης-Πλόβντιφ (Plovdiv).

H φοίτηση στις Ιατρικές σχολές του εξωτερικού είναι 6 χρόνια. Για την εισαγωγή στις σχολές αυτές υπάρχουν εισαγωγικές εξετάσεις (entrance exams) σε μαθήματα όπως είναι συνήθως η Βιολογία, η Χημεία, τα Αγγλικά ενώ σε κάποια άλλα πανεπιστήμια και η Φυσική ή τα Μαθηματικά). Ο αριθμός των επιτυχόντων είναι μεγάλος κάθε χρόνο και το πιο σημαντικό είναι ότι οι σχολές αυτές έχουν ένα τέτοιο σύστημα που βοηθούν επί της ουσίας τον εκάστοτε φοιτητή να είναι συγκεντρωμένος στον στόχο του και να ολοκληρώσει τις σπουδές του χωρίς καθυστερήσεις. Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου σπουδών ο απόφοιτος/η αυτών των σχολών μπορεί να συνεχίσει την Ιατρική ειδικότητα όπου επιθυμεί.