Ιατρική στην Τσεχία

Η ΕΜFASIS ως η μεγαλύτερη εταιρία που ασχολείται με τις Ιατρικές σπουδές στο εξωτερικό είναι εκπρόσωπος εδώ και 25 χρόνια μιας σειράς ευρωπαϊκών κρατικών πανεπιστημίων που διαθέτουν αγγλόφωνες Ιατρικές σχολές και εδρεύουν στη Σλοβακία, τη Σερβία,  τη Βουλγαρία και στην Τσεχία.

Στην Τσεχία συνεργαζόμαστε με την πρώτη Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου του Καρόλου στην Πράγα (Charles University in Prague) καθώς και με την Ιατρική σχολή του ίδιου πανεπιστημίου που βρίσκεται στο Hradec Kralove, μία κωμόπολη περίπου μισή ώρα από την Πράγα.

H φοίτηση στις Ιατρικές σχολές του εξωτερικού είναι 6 χρόνια. Για την εισαγωγή στις σχολές αυτές υπάρχουν εισαγωγικές εξετάσεις (entrance exams) σε μαθήματα όπως είναι συνήθως η Βιολογία, η Χημεία, τα Αγγλικά ενώ σε κάποια άλλα πανεπιστήμια και η Φυσική ή τα Μαθηματικά). Ο αριθμός των επιτυχόντων είναι μεγάλος κάθε χρόνο και το πιο σημαντικό είναι ότι οι σχολές αυτές έχουν ένα τέτοιο σύστημα που βοηθούν επί της ουσίας τον εκάστοτε φοιτητή να είναι συγκεντρωμένος στον στόχο του και να ολοκληρώσει τις σπουδές του χωρίς καθυστερήσεις. Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου σπουδών ο απόφοιτος/η αυτών των σχολών μπορεί να συνεχίσει την Ιατρική ειδικότητα όπου επιθυμεί.