Σπουδές Στη Σλοβακία – Πανεπιστήμιο Comenius στην Μπρατισλάβα

Το πανεπιστήμιο Comenius κουβαλώντας κληρονομιά χρόνων είναι το ιστορικότερο Πανεπιστήμιο της χώρας και συνιστά συνέχεια της Academia Istropolitana, που αποτελεί το αρχαιότερο Πανεπιστημιακό ίδρυμα στην  Ευρώπη (1645 μ.χ.). Το όνομα  Comenius αποδίδεται στον διαπρεπή Παιδαγωγό Jan Comensky, που υπήρξε ο θεμελιωτής της μοντέρνας παιδαγωγικής.

Η Ιατρική Σχολή του Comenius University στην Μπρατισλάβα με το έμπειρο και καταξιωμένο ακαδημαϊκό προσωπικό της εξασφαλίζει τη σίγουρη και επιτυχημένη διαδρομή έως την απόκτηση του πτυχίου και συμβάλλει στην πραγματοποίηση των ονείρων όλων εκείνων , που επιθυμούν μέσω της προσφοράς τους να ωφελήσουν εκείνους που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Η Φαρμακευτική Σχολή παρέχει στους φοιτητές τα απαραίτητα εφόδια και την κατάλληλη επιστημονική προετοιμασία , ώστε να επιτύχουν επαγγελματικά στην επιστήμη των φαρμάκων.

Ειδικότερα, οι σπουδές Φαρμακευτικής  στην Φαρμακευτική Σχολή του Comenius University στη Μπρατισλάβα προσφέρει ένα επαρκές πρόγραμμα σπουδών που στοχεύει στη δημιουργία άρτιων επιστημόνων, οι οποίοι επιθυμούν να εξασφαλίσουν την ασφαλή επαγγελματική τους πορεία στον τομέα της επιστήμης.

Ιατρική Σχολή Φαρμακευτική Σχολή Οδοντιατρική Σχολή

Εμείς ως EMFASIS, με το άρτιο πρόγραμμα προετοιμασίας που εφαρμόζουμε και το οποίο δεν περιορίζεται μόνο στην προετοιμασία στα μαθήματα Βιολογίας και Χημείας, διασφαλίζουμε όχι μόνο την επιτυχία στις εισαγωγικές εξετάσεις, αλλά και την «θωράκιση» σε γνωστικό επίπεδο του παιδιού ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί με επάρκεια στα μαθήματα όλου του 1ου έτους χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερες δυσκολίες.

simaia-slovakias Σπουδές Στη Σλοβακία - Πανεπιστήμιο Comenius στην Μπρατισλάβα emfasis edu

ΣΛΟΒΑΚΙΑ

Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης: από 1η Μαϊου 2004
Πληθυσμός: 5,5 εκατομμύρια
Πολιτικό σύστημα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία
Πρωτεύουσα: Μπρατισλάβα
Νόμισμα: Ευρώ
Eπίσημη γλώσσα: Σλοβακική
Θρησκεία: Καθολικός Χριστιανισμός


H Σλοβακία είναι μια χώρα 5.500.000 ανθρώπων στην καρδιά της Ευρώπης και συνδέεται με τις γειτονικές χώρες μέσω του ποταμού Δούναβη.
Το 1993 έγινε το «βελούδινο διαζύγιο» της Σλοβακίας με την Τσεχία και έκτοτε η χώρα οδεύει ανεξάρτητη ακολουθώντας τη δική της ιστορική πορεία.
Η Σλοβακία προσχώρησε και έγινε επίσημα μέλος  της Ευρωπαϊκής Ένωσης την 1η Μαϊου 2004, ενώ από την 1η Ιανουαρίου 2008 εντάχθηκε στη ζώνη του ευρώ. Στη Σλοβακία εδρεύουν δύο από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της Ευρώπης, το ένα στην Μπρατισλάβα και το άλλο στο Κόσιτσε.


Η Μπρατισλάβα ως πρωτεύουσα είναι η μεγαλύτερη πόλη της χώρας με πληθυσμό περίπου 600.000 κατοίκους. Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας στις όχθες του ποταμού Δούναβη, στα σύνορα της Σλοβακίας με την Αυστρία, ενώ βρίσκεται κοντά και στις χώρες Ουγγαρία και Τσεχία.

Πρόκειται για μια ζωντανή πόλη που βρέχεται από τον ποταμό Δούναβη ο οποίος διασχίζει το κέντρο της δίνοντας μια ξεχωριστή ομορφιά.

Κατά το παρελθόν υπήρξε η πόλη στέψης των Ούγγρων βασιλέων και διαθέτει πλούσια κληρονομιά μεσαιωνικής και μπαρόκ αρχιτεκτονικής με πλήθος κλασσικών κτιρίων μεταξύ των οποίων και το Πανεπιστήμιό της. Διαθέτει μια γοητεία που προσομοιάζει  με αυτήν της Βιέννης που απέχει μόλις 50 χλμ.(μισή ώρα).

Η Μπρατισλάβα συνδυάζει κουλτούρα και πολιτισμό, μουσεία και νεολαία, εκθέσεις τέχνης, πολλά πάρκα και περιπλανήσεις και μπορεί να θεωρηθεί ιδανικός προορισμός για κάθε νέο άνθρωπο που θα ήθελε να φοιτήσει στην Ευρώπη και μάλιστα σε ένα ασφαλές περιβάλλον.