Σπουδές Στη Σλοβακία – Πανεπιστήμιο Safarik στο Kosice

To Pavol Jozef Safarik University in Kosice είναι ένα αυτοδιοικούμενο κρατικό Πανεπιστήμιο που ιδρύθηκε το 1959.  Πήρε το όνομα από τον διάσημο επιστήμονα, ποιητή και αρχαιολόγο, Pavol Jozef Safarik. Κατά την διάρκεια του 17ου και 18ου αιώνα επηρέασε ουσιαστικά την πρόοδο της επιστήμης, και το επιστημονικό πνεύμα της Ευρώπης.

Η σημερινή δομή του πανεπιστημίου περιλαμβάνει τέσσερις σχολές- την Ιατρική σχολή, την σχολή των Θετικών επιστημών, τη Νομική σχολή και τη σχολή Δημόσιας Διοίκησης.

Το Safarik University ως εκπαιδευτικό ίδρυμα με κύρος και παράδοση προσφέρει εκπαίδευση σε τρεις κύριους κύκλους- bachelor’s, master’s, doctor´s and PhD. Διαθέτει αγγλόφωνα τμήματα, ενώ συνεργάζεται με ακαδημαϊκά ινστιτούτα και φορείς σε όλο τον κόσμο. Περιλαμβάνει δύο σχολές, που δίνουν τη δυνατότητα για σπουδές Ιατρικής στη Σλοβακία και Οδοντιατρικής στη Σλοβακία.

Ιατρική Σχολή Οδοντιατρική Σχολή

simaia-slovakias Σπουδές Στη Σλοβακία - Πανεπιστήμιο Safarik στο Kosice emfasis edu

ΣΛΟΒΑΚΙΑ

Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης: από 1η Μαϊου 2004
Πληθυσμός: 5,5 εκατομμύρια
Πολιτικό σύστημα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία
Πρωτεύουσα: Μπρατισλάβα
Νόμισμα: Ευρώ
Eπίσημη γλώσσα: Σλοβακική
Θρησκεία: Καθολικός Χριστιανισμός


H Σλοβακία είναι μια χώρα 5.500.000 ανθρώπων στην καρδιά της Ευρώπης και συνδέεται με τις γειτονικές χώρες μέσω του ποταμού Δούναβη.
Το 1993 έγινε το «βελούδινο διαζύγιο» της Σλοβακίας με την Τσεχία και έκτοτε η χώρα οδεύει ανεξάρτητη ακολουθώντας τη δική της ιστορική πορεία.
Η Σλοβακία προσχώρησε και έγινε επίσημα μέλος  της Ευρωπαϊκής Ένωσης την 1η Μαϊου 2004, ενώ από την 1η Ιανουαρίου 2008 εντάχθηκε στη ζώνη του ευρώ. Στη Σλοβακία εδρεύουν δύο από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της Ευρώπης ιδανικά για Σπουδές στο Εξωτερικό, το ένα στην Μπρατισλάβα και το άλλο στο Κόσιτσε.


To Κόσιτσε (Kosice) είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σλοβακίας. Βρίσκεται στο βορειο-ανατολικό τμήμα της χώρας και απέχει 400 χλμ. από την πρωτεύουσα της, την Μπρατισλάβα. Ο πληθυσμός της αγγίζει περίπου τις 235.000. Η ομορφιά της είναι αδιαμφισβήτητη και δικαίως έχει επιλεγεί ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2013.

Το Κόσιτσε είναι μια από τις παλαιότερες πόλεις της Σλοβακίας και έχει πλούσιο ιστορικό παρελθόν, ενώ αποτελεί το σπουδαιότερο διοικητικό, βιομηχανικό, εμπορικό και πνευματικό κέντρο της ανατολικής Σλοβακίας με πολλά διατηρητέα κτίρια.

Διαθέτει διεθνές αεροδρόμιο και είναι μία γραφική και ήρεμη πόλη ιδανική για φοιτητές με εκτεταμένους πεζοδρόμους και δάση. Στο κέντρο της πόλης είναι και τα περισσότερα ιστορικά μνημεία που βρίσκονται μέσα ή γύρω από το κεντρικό δρόμο.