Μαθήματα εκμάθησης Ιταλικών

89294650 Μαθήματα εκμάθησης Ιταλικών emfasis edu

Εκμάθηση της Ιταλικής Γλώσσας

Με οδηγό το ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα, θα ανακαλύψεις το vero ιταλικό ταμπεραμέντο, την πλούσια καλλιτεχνική κληρονομιά αυτής της χώρας και κυρίως τι σημαίνει να μιλάς πραγματικά Ιταλικά!

Μπορεί η έκφραση «Una fatsa una ratsa» να θεωρείται κλασική, αλλά είναι απόλυτα ορθό το απόφθεγμα που συνοψίζει τη σχέση και τις ομοιότητες μεταξύ Ελλήνων και Ιταλών. Με την Ιταλία, μας συνδέουν πολλά, όχι μόνο λόγω γεωγραφικής γειτνίασης, αλλά και ιστορικών συγκυριών. Επειδή λοιπόν, αυτά που μας ενώνουν είναι πάρα πολλά, ο Εκπαιδευτικός όμιλος EMFASIS με την πολυετή εμπειρία των καθηγητών του και τη δοκιμασμένη μεθοδολογία του στην εκμάθηση της ιταλικής γλώσσας, ανοίγει τους δρόμους επικοινωνίας με τους Ιταλούς. Οι σύγχρονες μέθοδοι διδασκαλίας μας βοηθούν τους σπουδαστές μας τόσο να αποκτήσουν διπλώματα Ιταλικών όσο και να προετοιμαστούν κατάλληλα για την εισαγωγή τους στα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ιταλίας .

Με τη βοήθεια του έμπειρου διδακτικού προσωπικού οι σπουδαστές μας έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν όλες τις πτυχές της ιταλικής γλώσσας  και να μάθουν Ιταλικά made in Italy!

Περισσότερες ευκαιρίες στον επαγγελματικό τομέα!

Οι γνώστες της ιταλικής γλώσσας έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν μια καλύτερη θέση στην αγορά εργασίας, καθώς η γνώση και η κατοχή διπλωμάτων ξένων γλωσσών  προσθέτει ένα σημαντικό προσόν στο βιογραφικό τους.

Ο τουριστικός τομέας και ο βιομηχανικός κλάδος των μηχανημάτων βαριάς χρήσεως, σκαφών, αυτοκινήτων, υπολογιστών, ειδών υγιεινής, ηλεκτρικών ειδών κα επίπλων συναλλάσσεται με την γειτονική αυτή χώρα. Άλλωστε η γνώση ξένων γλωσσών προσθέτει μόρια στον δημόσιο τομέα.

ΕΠΙΠΕΔΑ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κοινό Πλαίσιο Αναφοράς για τις γλώσσες τα επίπεδα είναι τα εξής:

Αρχάριος χρήστης

A1 A2
Μπορεί να κατανοεί και να χρησιμοποιεί οικείες και καθημερινές εκφράσεις και να διατυπώνει με απλό τρόπο συγκεκριμένες ανάγκες του. Μπορεί να αυτοσυστήνεται ή να συστήνει άλλο πρόσωπο, να θέτει προσωπικές ερωτήσεις σε κάποιον (π.χ., για τον τόπο κατοικίας του, τις σχέσεις του, πράγματα που του ανήκουν) και να απαντά σε ανάλογες ερωτήσεις. Μπορεί να επικοινωνεί με απλά λόγια, αν ο συνομιλητής του μιλά αργά και καθαρά και δείχνει συνεργάσιμος. Μπορεί να κατανοεί μεμονωμένες λέξεις και φράσεις που χρησιμοποιούνται συχνά για καθημερινά και οικεία θέματα (π.χ., απλές ατομικές και οικογενειακές πληροφορίες, αγορές, στενό περιβάλλον, εργασία). Μπορεί να επικοινωνεί κατά τη διεκπεραίωση απλών και συνηθισμένων εργασιών που απαιτούν μόνο μια απλή ανταλλαγή πληροφοριών σε θέματα οικεία και καθημερινά. Μπορεί να περιγράφει με απλά λόγια την κατάρτισή του και το στενό του περιβάλλον και να αναφέρεται σε θέματα που αφορούν στις άμεσες ανάγκες του.

Ανεξάρτητος χρήστης

B1 B2
Μπορεί να κατανοεί τα σημαντικά σημεία θεμάτων οικείων σχετικά με την εργασία, το σχολείο, την αναψυχή, κτλ, όταν ο ομιλητής χρησιμοποιεί με σαφήνεια την καθιερωμένη γλώσσα. Μπορεί να τα καταφέρει στις περισσότερες καταστάσεις που θα συναντήσει σε ένα ταξίδι σε περιοχή όπου ομιλείται η γλώσσα-στόχος. Μπορεί να εκφέρει ένα λόγο απλό και συγκροτημένο σε θέματα οικεία και σε θέματα του ενδιαφέροντός του. Μπορεί να διηγηθεί ένα γεγονός, μια εμπειρία ή ένα όνειρο, να περιγράψει μια προσδοκία ή ένα στόχο και να παραθέσει με συντομία τους λόγους ή τις διευκρινίσεις ενός σχεδίου ή μιας ιδέας. Μπορεί να κατανοεί το ουσιαστικό περιεχόμενο συγκεκριμένων ή αφηρημένων θεμάτων ενός πολύπλοκου κειμένου, συμπεριλαμβανομένων των τεχνικών όρων που σχετίζονται με την ειδικότητά του. Μπορεί να επικοινωνεί με αυθορμητισμό και άνεση, σε βαθμό που να συζητά με ομιλητή της γλώσσας-στόχου χωρίς προσκόμματα. Μπορεί να εκφράζεται με σαφήνεια και λεπτομέρειες για μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων, να εκφέρει άποψη για θέματα επικαιρότητας και να παρουσιάζει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα διάφορων δυνατοτήτων.

Αυτάρκης χρήστης

C1 C2
Μπορεί να κατανοεί μια μεγάλη ποικιλία μακροσκελών και απαιτητικών κειμένων, καθώς και των έμμεσων νοημάτων τους. Μπορεί να εκφράζεται αυθόρμητα και άνετα, δίχως να δίνει την εντύπωση ότι ψάχνει να βρει τις λέξεις. Μπορεί να χρησιμοποιεί τη γλώσσα με τρόπο αποτελεσματικό και ευέλικτο στην κοινωνική, επαγγελματική ή ακαδημαϊκή του ζωή. Μπορεί να εκφράζεται για πολύπλοκα θέματα με τρόπο άνετο και λόγο ορθά δομημένο, πράγμα που φανερώνει ότι ο χρήστης έχει τον έλεγχο των εργαλείων οργάνωσης, εκφοράς και συνοχής του λόγου του. Μπορεί να κατανοεί, δίχως προσπάθεια, σχεδόν ό,τι διαβάζει ή ακούει. Μπορεί να αναμεταδίδει γεγονότα και επιχειρήματα διάφορων γραπτών και προφορικών πηγών, συνοψίζοντάς τα με τρόπο συγκροτημένο. Μπορεί να εκφράζεται αυθόρμητα, άνετα και με ακρίβεια και να χειρίζεται τις λεπτές νοηματικές αποχρώσεις, όταν αναφέρεται σε πολύπλοκα θέματα.

ΠΤΥΧΙΑ – ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Υπάρχουν αρκετοί φορείς που πιστοποιούν τη γνώση της Ιταλικής Γλώσσας μέσω της διεξαγωγής εξετάσεων και της χορήγησης πτυχίων, οι πιο βασικοί από τους οποίους είναι οι εξής:

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος (Κρατικό Πτυχίο Γλωσσομάθειας-ΚΠγ),

(Το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (ΚΠγ) είναι ένα σύστημα εξετάσεων που στοχεύει στην πιστοποίηση διαφορετικών επιπέδων «γνώσης» μιας ξένης γλώσσας, δηλαδή εξετάζει το βαθμό ικανότητας που έχει αναπτύξει κάποιος να κατανοεί και να παράγει γραπτό και προφορικό λόγο στης γλώσσα αυτή. Οι εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας οργανώνονται από τη Διεύθυνση Πιστοποίησης της Γνώσης Ξένων Γλωσσών του Υπουργείου Παιδείας και διεξάγονται δύο φορές το χρόνο, Μάϊο και Νοέμβριο.

Το ΚΠΓ αναγνωρίζεται ως τεκμήριο γνώσης της ξένης γλώσσας στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, περιλαμβάνεται στο «προσοντολόγιο» του ΑΣΕΠ αλλά και σε όλες τις διμερεις μορφωτικές συμφωνίες που συνάπτει το Υπουργείο. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Οι εξετάσεις αφορούν προς το παρόν τα εξής επίπεδα:

– Α1 «Στοιχειώδης Γνώση»

– Α2 «Βασική Γνώση»

– Β1 «Μέτρια Γνώση»

– Β2 «Καλή Γνώση»

– Γ1 «Πολύ Καλή Γνώση»)

 

116796838 Μαθήματα εκμάθησης Ιταλικών emfasis edu

Το Πανεπιστήμιο της Perugia (πτυχία CELI)

Τα περισσότερο διαδεδομένα και αναγνωρισμένα πτυχία για την κατοχύρωση της γνώσης της ιταλικής γλώσσας είναι τα πτυχία CELI του Πανεπιστημίου της Perugia. Τα πτυχία αυτά αναγνωρίζονται τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Οι εξετάσεις διεξάγονται δύο φορές το χρόνο, Ιούνιο και Νοέμβριο.

Οι εξετάσεις αφορούν τα εξής επίπεδα:

-CELI 1 , 2, 3, 4, 5
ΤοΙταλικόΙνστιτούτοΘεσσαλονίκης (πτυχία Diploma)

(Από το Ιταλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης χορηγείται το Diploma di Lingua Italiana σε επίπεδο B2 και το Diploma Superiore Di Lingua e Cultura Italiana σε επίπεδο Γ2. Οι εξετάσεις γίνονται μία φορά το χρόνο, στο τέλος Μαΐου, ενώ υπάρχει και επαναληπτική εξεταστική περίοδος το Νοέμβριο για αυτούς που έχουν αποτύχει σε μία από τις δύο ενότητες, προφορική ή γραπτή. Τα πτυχία αυτά αναγνωρίζονται μόνο εντός Ελλάδας από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Για περισσότερς πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Ιταλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.)
ΤοΠανεπιστήμιοτης Siena (πτυχία CILS)

(Τα CILS (Certificazione di Italiano come Lingua Straniera) είναι πτυχίο που αποτελείται προς το παρόν από 4 επίπεδα. Οι εξετάσεις οργανώνονται από το Πανεπιστήμιο για Ξένους της Siena το οποίο είναι μέλος του ELC (European Language Council). Οι εξετάσεις αυτών των πτυχίων γίνονται σε δυο εξεταστικές περιόδους, Ιούνιο και Δεκέμβριο, ενώ είναι αναγνωρισμένα σε ολόκληρο τον κόσμο.)
Societa Dante Alighieri (πτυχία PLIDA)

(Το PLIDA (Progetto Lingua Italiana Dante Alighieri) είναι πτυχίο που αποτελείται από 4 επιπεδα. Οι εξετάσεις οργανώνονται από την Società Dante Alighieri σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Viterbo σύμφωνα με το Common European Framework of Reference for Language Learning and Teaching. Οι εξετάσεις αυτών των πτυχίων γίνονται σε δυο εξεταστικές περιόδους, Μάιο και Νοέμβριο, ενώ είναι αναγνωρισμένα σε ολόκληρο τον κόσμο.)

Όλα τα παραπάνω πτυχία αναγνωρίζονται από τον ΑΣΕΠ και το Ελληνικό Δημόσιο, ενώ μόνο τα πτυχία CELI, CILS και PLIDA αναγνωρίζονται και στο εξωτερικό.

EΠΙΠΕΔΑ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ 

CELI 1: livello elementare.
Περισσότερα Πιστοποιεί τη γνώση της ιταλικής γλώσσας στο επίπεδο αρχαρίων.
CELI 2: livello intermedio.
Περισσότερα Πιστοποιεί τη γνώση της ιταλικής γλώσσας στο επίπεδο μέτριας γνώσης.

Το δίπλωμα Celi 2 είναι το επίπεδο-όριο.

Πιστοποιεί τις ικανότητες ενός ανεξάρτητου ιταλομαθή, ο οποίος μπορεί να ανταποκριθεί επαρκώς στις ανάγκες ενός ταξιδιού, να υποβάλει παράπονα, να τα καταφέρει σε μια απρόβλεπτη κατάσταση στις συγκοινωνίες, να κάνει μια φιλική συζήτηση και να υποστηρίξει την προσωπική του άποψη.

CELI 3: livello medio.
Περισσότερα Πιστοποιεί τη γνώση της ιταλικής γλώσσας στο επίπεδο καλής γνώσης . Ενας σπουδαστής χρειάζεται τρία έτη περίπου για να δώσει το δίπλωμα Celi 3 . Ενήλικες με καλή γνώση άλλων γλωσσών και συστηματική μελέτη μπορούν να περιορίσουν την χρονική διάρκεια στα 2 χρόνια για την απόκτηση του ανωτέρω πτυχίου.
CELI 4: livello avanzato.
Περισσότερα Πιστοποιεί τη γνώση της ιταλικής γλώσσας στο επίπεδο πολύ καλής γνώσης.
CELI 5: livello superiore.
Περισσότερα Πιστοποιεί τη γνώση της ιταλικής γλώσσας στο επίπεδο άριστης γνώσης. Η επάρκεια στην ιταλική γλώσσα κατοχυρώνεται με την απόκτηση του διπλώματος Celi 5 .
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Περισσότερα Οι εξετάσεις για όλα τα επίπεδα διεξάγονται δυο φορές τον χρόνο: Νοέμβριο και Ιούνιο. Η απόκτηση κάποιου ανώτερου διπλώματος δεν προϋποθέτει την κατοχή των προηγούμενων. Επίσης, εάν ο υποψήφιος αποτύχει στις προφορικές ή στις γραπτές εξετάσεις, μπορεί σε διάστημα ενός έτους να επαναλάβει μόνο την ενότητα στην οποία απορρίφθηκε.  
Στον εκπαιδευτικό όμιλο EMFASIS, οι έμπειροι καθηγητές μας θέτουν τις βάσεις και προσφέρουν την κατάλληλη γνωστική υποδομή στο φοιτητή προκειμένου να εισαχθεί σε ιταλικά αλλά και ελληνικά πανεπιστήμια και να ανταπεξέλθει επιτυχώς στις υψηλές απαιτήσεις προπτυχιακών ή μεταπτυχιακών σπουδών στην ιταλική γλώσσα.