Μαθήματα εκμάθησης Ισπανικών

58104052 Μαθήματα εκμάθησης Ισπανικών emfasis edu

Bienvenidos    ! 

Μάθε να μιλάθ  θαν Ιθπανόθ!!!

Η εκμάθηση μίας γλώσσας δεν συνεπάγεται μόνο την απόκτηση ενός πτυχίου, αλλά πολύ περισσότερο την κατανόηση της κουλτούρας της συγκεκριμένης χώρας.

Στην περίπτωση της Ισπανίας είναι αρκετά αυτά που μπορούμε να μάθουμε σχετικά με τις τέχνες και τους Picasso, Frida Kahlo, Diego Rivera, Goya, Velázquez & Salvador Dalí., την αρχιτεκτονική και τους Gaudí, Bofill and Calatrava, τους χορούς όπως το φλαμένκο και βέβαια… τον αθλητισμό, καθώς πάντα μια αναμέτρηση της «Βarca» με την Βασίλισσα της Μαδρίτης μας κάνει και εμάς πιο θερμόαιμους!

Η πολύχρονη εμπειρία των καθηγητών μας και η δοκιμασμένη μεθοδολογία τους, αποτελούν εγγύηση για την επιτυχία των σπουδαστών μας στις εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίου στην Ισπανική γλώσσα.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, ο σπουδαστής πέραν της επιτυχίας του στις εξετάσεις, νιώθει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση λόγω των ποικίλων γνώσεων που έχει λάβει για τον πολιτισμό και την φιλοσοφία του ισπανόφωνου πληθυσμού. Είναι μια γλώσσα προσιτή σε κάθε Έλληνα σπουδαστή κυρίως λόγω της προφοράς της και της πλούσιας πολιτιστικής παράδοσης που την καθιστά ιδιαίτερα ελκυστική.

Στην ΕΜFASIS επιτελείο των καθηγητών μας, θέτει επιπρόσθετα τις βάσεις και προσφέρει την κατάλληλη γνωστική υποδομή στους φοιτητές και τους ενήλικες,  προκειμένου να εισαχθούν σε ισπανικά αλλά και ελληνικά πανεπιστήμια και να ανταπεξέλθουν επιτυχώς στις υψηλές απαιτήσεις προπτυχιακών ή μεταπτυχιακών σπουδών στην ισπανική γλώσσα.

-Τα ισπανικά καθιερώνονται ως η δεύτερη ξένη γλώσσα στον πλανήτη

-Ομιλούνται από 500 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως

-Είναι η δεύτερη πιο ευρέως ομιλούμενη μητρική γλώσσα

-Είναι επίσημη γλώσσα σε 21 χώρες

-Είναι μία από τις επίσημες γλώσσες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ΝΑΤΟ

της Ευρωπαϊκής Ένωσης.,

-Στις ΗΠΑ το 12% του πληθυσμού (30 εκατομμύρια) μιλάει ισπανικά.

-Σύμφωνα με πρόσφατες στατιστικές, τα ισπανικά είναι η τρίτη χρησιμοποιούμενη παγκοσμίως γλώσσα στο internet.

-Βάσει στοιχείων του Instituto Cervantes υπολογίζεται ότι μέχρι το 2050, 600 εκατομμύρια άτομα θα μιλούν ισπανικά παγκοσμίως.

ΕΠΙΠΕΔΑ ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ 

– DELE Nivel A1

– DELE Nivel A2 (από τον Μάιο 2010)

– DELE Nivel B1 (Inicial)

– DELE Nivel B1 (Escolar)

– DELE Nivel B2 (Intermedio)

– DELE Nivel C1

– DELE Nivel C2 (Superior) 

Το πρόγραμμα μας αποτελείται από έξι επίπεδα σύμφωνα με τις βαθμίδες που έχει ορίσει το Κοινό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες (ΚΕΠΑ). (λινκ για τον παρακατω πινακα) .

Αρχάριος χρήστης

A1 A2
Μπορεί να κατανοεί και να χρησιμοποιεί οικείες και καθημερινές εκφράσεις και να διατυπώνει με απλό τρόπο συγκεκριμένες ανάγκες του. Μπορεί να αυτοσυστήνεται ή να συστήνει άλλο πρόσωπο, να θέτει προσωπικές ερωτήσεις σε κάποιον (π.χ., για τον τόπο κατοικίας του, τις σχέσεις του, πράγματα που του ανήκουν) και να απαντά σε ανάλογες ερωτήσεις. Μπορεί να επικοινωνεί με απλά λόγια, αν ο συνομιλητής του μιλά αργά και καθαρά και δείχνει συνεργάσιμος. Μπορεί να κατανοεί μεμονωμένες λέξεις και φράσεις που χρησιμοποιούνται συχνά για καθημερινά και οικεία θέματα (π.χ., απλές ατομικές και οικογενειακές πληροφορίες, αγορές, στενό περιβάλλον, εργασία). Μπορεί να επικοινωνεί κατά τη διεκπεραίωση απλών και συνηθισμένων εργασιών που απαιτούν μόνο μια απλή ανταλλαγή πληροφοριών σε θέματα οικεία και καθημερινά. Μπορεί να περιγράφει με απλά λόγια την κατάρτισή του και το στενό του περιβάλλον και να αναφέρεται σε θέματα που αφορούν στις άμεσες ανάγκες του.

Ανεξάρτητος χρήστης

B1 B2
Μπορεί να κατανοεί τα σημαντικά σημεία θεμάτων οικείων σχετικά με την εργασία, το σχολείο, την αναψυχή, κτλ, όταν ο ομιλητής χρησιμοποιεί με σαφήνεια την καθιερωμένη γλώσσα. Μπορεί να τα καταφέρει στις περισσότερες καταστάσεις που θα συναντήσει σε ένα ταξίδι σε περιοχή όπου ομιλείται η γλώσσα-στόχος. Μπορεί να εκφέρει ένα λόγο απλό και συγκροτημένο σε θέματα οικεία και σε θέματα του ενδιαφέροντός του. Μπορεί να διηγηθεί ένα γεγονός, μια εμπειρία ή ένα όνειρο, να περιγράψει μια προσδοκία ή ένα στόχο και να παραθέσει με συντομία τους λόγους ή τις διευκρινίσεις ενός σχεδίου ή μιας ιδέας. Μπορεί να κατανοεί το ουσιαστικό περιεχόμενο συγκεκριμένων ή αφηρημένων θεμάτων ενός πολύπλοκου κειμένου, συμπεριλαμβανομένων των τεχνικών όρων που σχετίζονται με την ειδικότητά του. Μπορεί να επικοινωνεί με αυθορμητισμό και άνεση, σε βαθμό που να συζητά με ομιλητή της γλώσσας-στόχου χωρίς προσκόμματα. Μπορεί να εκφράζεται με σαφήνεια και λεπτομέρειες για μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων, να εκφέρει άποψη για θέματα επικαιρότητας και να παρουσιάζει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα διάφορων δυνατοτήτων.

Αυτάρκης χρήστης

C1 C2
Μπορεί να κατανοεί μια μεγάλη ποικιλία μακροσκελών και απαιτητικών κειμένων, καθώς και των έμμεσων νοημάτων τους. Μπορεί να εκφράζεται αυθόρμητα και άνετα, δίχως να δίνει την εντύπωση ότι ψάχνει να βρει τις λέξεις. Μπορεί να χρησιμοποιεί τη γλώσσα με τρόπο αποτελεσματικό και ευέλικτο στην κοινωνική, επαγγελματική ή ακαδημαϊκή του ζωή. Μπορεί να εκφράζεται για πολύπλοκα θέματα με τρόπο άνετο και λόγο ορθά δομημένο, πράγμα που φανερώνει ότι ο χρήστης έχει τον έλεγχο των εργαλείων οργάνωσης, εκφοράς και συνοχής του λόγου του. Μπορεί να κατανοεί, δίχως προσπάθεια, σχεδόν ό,τι διαβάζει ή ακούει. Μπορεί να αναμεταδίδει γεγονότα και επιχειρήματα διάφορων γραπτών και προφορικών πηγών, συνοψίζοντάς τα με τρόπο συγκροτημένο. Μπορεί να εκφράζεται αυθόρμητα, άνετα και με ακρίβεια και να χειρίζεται τις λεπτές νοηματικές αποχρώσεις, όταν αναφέρεται σε πολύπλοκα θέματα.
Diploma A1
Περισσότερα 101032684 Το δίπλωμα αυτό πιστοποιεί την ικανότητα του κατόχου του να ανταποκρίνεται και να επικοινωνεί σε απλές καταστάσεις σχετικές με θέματα καθημερινά που αποσκοπούν στην ικανοποίηση άμεσων αναγκών. Η εξέταση αποτελείται από τέσσερεις δοκιμασίες σε πεδία γενικής χρήσης της γλώσσας: Κατανόηση γραπτού λόγου (45 λεπτά) Κατανόηση προφορικού λόγου (20 λεπτά) Παραγωγή γραπτού λόγου και αλληλεπίδραση (25 λεπτά) Παραγωγή προφορικού λόγου και αλληλεπίδραση (15 λεπτά)  
Diploma A2
Περισσότερα Το δίπλωμα αυτό πιστοποιεί την ικανότητα του κατόχου του να κατανοεί και να χρησιμοποιεί φράσεις και εκφράσεις της καθημερινότητας που χρησιμοποιούνται συχνά και έχουν σχέση με τομείς της εμπειρίας του και είναι ιδιαίτερα σημαντικές για εσάς (βασικές πληροφορίες για τον εαυτό σας και την οικογένειά σας, αγορές, μέρη ενδιαφέροντος, ασχολίες, κλπ.). Η εξέταση αποτελείται από τέσσερεις δοκιμασίες σε πεδία γενικής χρήσης της γλώσσας: Κατανόηση γραπτού λόγου (60 λεπτά) Κατανόηση προφορικού λόγου (35 λεπτά) Παραγωγή γραπτού λόγου και αλληλεπίδραση (50 λεπτά) Παραγωγή προφορικού λόγου και αλληλεπίδραση (15 λεπτά)
Diploma B1 (Nivel Inicial) 
Περισσότερα Πιστοποιεί την γλωσσική ικανότητα που απαιτείται προκειμένου να ανταπεξέλθει κάποιος ικανοποιητικά σε καταστάσεις που απαιτούν στοιχειώδες επίπεδο γνώσης. Η εξέταση συνίσταται από τις παρακάτω δοκιμασίες: Κατανόηση γραπτού λόγου (40 λεπτά) Παραγωγή γραπτού λόγου (50 λεπτά). Σύνταξη μικρών και απλών κειμένων πρακτικού χαρακτήρα.> Κατανόηση προφορικού λόγου (30 λεπτά) Τεστ γραμματικής και λεξιλογίου (40 λεπτά) Παραγωγή προφορικού λόγου (10 min)
Diploma B2 (Nivel Intermedio)
Περισσότερα Πιστοποιεί την γλωσσική ικανότητα που απαιτείται προκειμένου κάποιος να ανταπεξέλθει ικανοποιητικά σε καταστάσεις της καθημερινής ζωής, που δεν απαιτούν μια εξειδικευμένη χρήση της γλώσσας. Ο σπουδαστής είναι ικανός, αφενός, να κατανοεί άρθρα εφημερίδων, περιοδικών, αποσπάσματα τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών, και, αφετέρου, να αντεπεξέρχεται σε πιο σύνθετες επικοινωνιακές καταστάσεις. Η εξέταση συνίσταται από τις παρακάτω δοκιμασίες: Κατανόηση γραπτού λόγου (60 λεπτά) Παραγωγή γραπτού λόγου (60 λεπτά) Σύνταξη μιας προσωπικής επιστολής και ενός κειμένου. Κάθε μια έκθεση θα πρέπει να αποτελείτε από 150 με 200 λέξεις. Κατανόηση προφορικού λόγου (30 λεπτά). Ο υποψήφιος θα απαντήσει σε 12 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών 4ων προφορικών κειμένων (μαγνητοφωνήσεις). Η θεματολογία των μαγνητοφωνημένων κειμένων είναι ανακοινώσεις, ειδήσεις, συνομιλίες ή συνεντεύξεις. Τεστ γραμματικής και λεξιλογίου (60 λεπτά) Παραγωγή προφορικού λόγου (10-15 λεπτά). Σύμφωνα με την ALTE (Association of Language Testers in Europe) το Δίπλωμα Β2 αντιστοιχεί με τα παρακάτω διεθνή διπλώματα: Αγγλικά: First Certificate in English (FCE) Γαλλικά: DELF B2 Γερμανικά: Goethe Zertifikat B2 (CEF)
Diploma C1 (Nivel Avanzado) 
Περισσότερα Το δίπλωμα αυτό πιστοποιεί την γλωσσική ικανότητα που απαιτείται προκειμένου να μπορεί να εκφράζεται αυθόρμητα και με ευχέρεια χωρίς προφανή προσπάθεια εξεύρεσης της κατάλληλης έκφρασης. Συνίσταται στις παρακάτω δοκιμασίες: Κατανόηση γραπτού λόγου και χρήση της γλώσσας (90 λεπτά) Κατανόηση προφορικού και γραπτού λόγου και χρήση της γλώσσας (50 λεπτά) Μικτή επιδεξιότητα: Κατανόηση προφορικού και γραπτού λόγου, παραγωγή γραπτού λόγου και επικοινωνία (80 λεπτά) Μικτή επιδεξιότητα: Κατανόηση γραπτού λόγου και Παραγωγή προφορικού λόγου και επικοινωνία (20 λεπτά / 20 λεπτά προετοιμασίας)
Diploma C2 (Superior)
Περισσότερα Το δίπλωμα αυτό πιστοποιεί την γλωσσική ικανότητα που απαιτείται προκειμένου κάποιος να ανταποκρίνεται σε καταστάσεις που απαιτούν προχωρημένη χρήση της γλώσσας και γνώσεις της ισπανικής κουλτούρας. Το διαγώνισμα του DELE C2 αποτελείται από τις ακόλουθες δοκιμασίες: Χρήση της γλώσσας, Κατανόηση γραπτού λόγου και ακουστική κατανόηση (105 λεπτά) Μικτή επιδεξιότητα: Κατανόηση προφορικού λόγου και κατανόηση κειμένου, παραγωγή γραπτού λόγου και επικοινωνία (150 λεπτά) Μικτή επιδεξιότητα: Κατανόηση κειμένου και παραγωγή προφορικού λόγου και επικοινωνία (20 λεπτά / 30 λεπτά προετοιμασίας)  

ΠΤΥΧΙΑ - ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Τι είναι τα διπλώματα DELE;

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος EMFASIS σας οδηγεί κατευθείαν στη επιτυχή απόκτηση των Πιστοποιητικών Γλωσσομάθειας της Ισπανικής γλώσσας, D.E.L.E. (Diplomas de Español como lengua extranjera). Αυτά τα διπλώματα είναι οι μοναδικοί επίσημοι τίτλοι διεθνούς χαρακτήρα που εκχωρεί το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, αναγνωρίζονται από επίσημους ισπανικούς και διεθνούς φορείς και αποδεικνύουν την γνώση της ισπανικής γλώσσας. Πολλά πανεπιστήμια απαιτούν το δίπλωμα Β2 για την πραγματοποίηση μεταπτυχιακών σπουδών.

Οι εξετάσεις διοργανώνονται από το Ισπανικό Ινστιτούτο Θερβάντες (Instituto Cervantes) και πιστοποιείται η γνώση της Ισπανικής γλώσσας σε τρία επίπεδα:

1. Certificado Ιnicial - Β1

2. Diploma Ιntermedio (basico) - Β2

3. Diploma Superior - C2

 

Στο EMFASIS

Dele Intermedio (Β2) Ισπανικών σε 6-11 μήνες, αρχίζοντας από το μηδέν!!!