Σπουδές στη Τσεχία – Πανεπιστήμιο Καρόλου στο Hradec Kralove

Το Charles University (in Hradec Kralove) είναι ένα Πανεπιστήμιο που συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων 40 Πανεπιστημίων της Ευρώπης.

Το Πανεπιστήμιο του Καρόλου φιλοξενεί δυο Σχολές: την Ιατρική και την Οδοντιατρική, δίνοντας τη δυνατότητα για Σπουδές Ιατρικής στο Εξωτερικό.

Από το 1992, διοργανώνει προγράμματα σπουδών στην Αγγλική γλώσσα για διεθνείς φοιτητές. Η διδασκαλία είναι οργανωμένη σε τομείς σπουδών έτσι ώστε να καλύπτονται όλα τα θεωρητικά και πρακτικά τμήματα της ιατρικής επιστήμης.

Η παρακολούθηση των μαθημάτων γίνεται στην Αγγλική γλώσσα καθώς τα τμήματα είναι αγγλόφωνα.

Ιατρική Σχολή στο Hradec Kralove Ιατρική Σχολή στην Πράγα Οδοντιατρική Σχολή στο Hradec Kralove Φαρμακευτική Σχολή στο Hradec Kralove

Flag_of_the_Czech_Republic.svg_ Σπουδές στη Τσεχία - Πανεπιστήμιο Καρόλου στο Hradec Kralove emfasis edu

ΤΣΕΧΙΑ

Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης: από 1η Μαϊου 2004
Πληθυσμός: 10,5 εκατομμύρια
Πολιτικό σύστημα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία
Πρωτεύουσα: Πράγα
Νόμισμα: Τσέχικη Κορόνα
Eπίσημη γλώσσα: Τσεχική
Θρησκεία: Διάφορες Θρησκείες


Η Τσεχία (τσέχικα: Česko), επίσημη ονομασία Τσεχική Δημοκρατία, (τσέχικα: Česká republika) είναι χώρα στην κεντρική Ευρώπη που συνορεύει προς τα βόρεια με την Πολωνία, με τη Γερμανία στα βορειοδυτικά και τα δυτικά, την Αυστρία στα νότια και τη Σλοβακία στα ανατολικά. Έχει έκταση 78.866 τ.χλμ και σύμφωνα με εκτιμήσεις για το 2009, πληθυσμό 10.211.904. κατοίκους. Η ιστορική Πράγα (τσέχικα: Praha), ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο, είναι η κύρια και μεγαλύτερη πόλη της. Άλλες μεγάλες πόλεις είναι το Μπρνο, η Οστράβα και το Πίλσεν. Η χώρα αποτελείται από δυο ιστορικές περιοχές, τη Βοημία και τη Μοραβία, τμήμα της Σιλεσίας και μικρά τμήματα που παλιότερα ανήκαν στη νότια Αυστρία.


Το Χράντετς Κράλοβε (τσεχ. Hradec Králové, γερμ.: Königgrätz) είναι πόλη της Τσεχίας, στην περιοχή Χράντετς Κράλοβε της Βοημίας. Η οικονομία της πόλης είναι βασισμένη στην επεξεργασία τροφίμων, τη φωτοχημική και ηλεκτρονική τεχνολογία. Οι παραδοσιακές βιομηχανίες περιλαμβάνουν και τα μουσικά όργανα – εδώ παράγονται τα καλύτερα πιάνα. Το Χράντετς Κράλοβε έχει Πανεπιστήμιο, αλλά και το Πανεπιστήμιο του Καρόλου έχει τμήματα Ιατρικής και Φαρμακευτικής εδώ.

Το αρχικό όνομα του Χράντετς Κράλοβε, μιας από τις παλαιότερες πόλεις στην Τσεχία, ήταν μόνο Hradec (το κάστρο), και το Králové (της βασίλισσας), προτάχθηκε όταν έγινε μια από τις πόλεις προίκα της βασίλισσας του Wenceslaus ΙΙ, η Ελισάβετ της Πολωνίας, η οποία έζησε εδώ για τριάντα χρόνια. Το 1639 η πόλη καταλήφθηκε για οκτώ μήνες από τους Σουηδούς. Η τελική μάχη του αυστρο-πρώσικου πολέμου έγινε κοντά στο Χράντετς Κράλοβε, στις 3 Ιουλίου 1866.