Διαμονή και Εγκατάσταση

diamoni Διαμονή και Εγκατάσταση emfasis edu

 

Αδιαμφισβήτητα η  εγκατάσταση σε μια νέα χώρα για σπουδές αποτελεί μια ιδιαίτερη στιγμή στη ζωή κάθε νέου και νέας, αφού η σκέψη και μόνο της ανεξαρτησίας από τους γονείς και η διαμονή σε μία πόλη του εξωτερικού εξιτάρει τους περισσότερους. Είναι καιρός για νέες γνωριμίες, νέες εμπειρίες, νέο ξεκίνημα.
Ταυτόχρονα όμως, ανακύπτει το θέμα της τακτοποίησης σε αυτό το νέο περιβάλλον.
Η εξεύρεση σπιτιού, η οργάνωσή του, οι διάφορες «γραφειοκρατικές δουλειές», όπως: η υπογραφή συμβολαίων, η πληρωμή λογαριασμών, οι αγορές διαφόρων ειδών πρώτης ανάγκης, συνήθως προκαλούν κάποιο άγχος στα παιδιά και  κυρίως –και αυτό βασίζεται στην μακρόχρονη εμπειρία μας- στους ίδιους τους γονείς, οι οποίοι θέλουν να τα τακτοποιήσουν όλα κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να μπορούν έπειτα οι φοιτητές να αφοσιωθούν απερίσπαστοι στις σπουδές τους.

Η δική μας συνδρομή ως ΕMFASIS σε αυτή την κοπιώδη ομολογουμένως προετοιμασία οργάνωσης της νέας εστίας του φοιτητή είναι καταλυτική και συμβάλλουμε ώστε να απλοποιηθεί.Διαθέτουμε ένα δίκτυο συνεργατών σε κάθε χώρα με την οποία διατηρούμε συνεργασία με τα κρατικά πανεπιστήμιά της.
Οι συνεργάτες μας, οι οποίοι ασχολούνται με το θέμα της διαμονής ,είναι σοβαρές και οργανωμένες εταιρίες οι οποίες
-σας βοηθούν να βρείτε αυτό ακριβώς που χρειάζεστε
-σας βοηθούν στην υπογραφή συμβολαίων, παρουσία πάντα δικηγόρου
– φροντίζουν για την τοποθέτηση σύνδεσης internet, εφόσον το επιθυμείτε
-είναι σε θέση να επιληφθούν οποιουδήποτε προβλήματος ανακύψει σε σχέση με το σπίτι καθ ‘όλη τη διάρκεια της ενοικίασής του.Έτσι ο φοιτητής είναι απαλλαγμένος από οποιαδήποτε ανησυχία σχετική με το σπίτι και έχει να φροντίσει αποκλειστικά για την καθημερινότητά του.

Τα περισσότερα πανεπιστήμια με τα οποία συνεργαζόμαστε, διαθέτουν φοιτητικές εστίες, ωστόσο η διαμονή σε αυτές δεν προτιμάται και δεν συνιστάται, καθώς δεν είναι σε ιδιαιτέρως καλή κατάσταση.

Έτσι, οι περισσότεροι φοιτητές αναζητούν τη λύση ενοικίασης ενός επιπλωμένου διαμερίσματος σε μικρή απόσταση από το πανεπιστήμιο, η οποία τους παρέχει και μία απόλυτη αυτονομία. (studio ή one-bedroom, στην Ελλάδα το αποκαλούμε δυάρι).
Εναλλακτικά, δίνεται η δυνατότητα της συγκατοίκησης σε ένα ενοικιαζόμενο διαμέρισμα, κάτι που περιορίζει σημαντικά τα έξοδα και δημιουργεί μια αίσθηση συντροφιάς, που είναι πολύτιμη τουλάχιστον για την πρώτη περίοδο εγκατάστασης.(2-bedroom, στην Ελλάδα το αποκαλούμε τριάρι).

Οφείλουμε βεβαίως να επισημάνουμε, ότι εμείς προτείνουμε και σε καμία περίπτωση δεν είναι δεσμευτικό το να αποταθείτε σε κάποια από τις συνεργαζόμενες εταιρίες διαχείρισης ακινήτων.
Σε κάθε περίπτωση, εμείς θέλοντας να σας βοηθήσουμε επί της ουσίας, αναφέρουμε παρακάτω αναλυτικά τι πρέπει να προσέξετε κατά τη διαδικασία επιλογής κατοικίας.

Μην πανικοβάλλεστε, σπίτια υπάρχουν για όλους.

Δεν χρειάζεται να μισθώσετε κατοικία από την πρώτη στιγμή, αφού τα μαθήματα δεν αρχίζουν την επομένη των αποτελεσμάτων.

Μην ψάχνετε για σπίτι πολύ μακριά από το πανεπιστήμιο. Λίγους δρόμους ή λίγες στάσεις πιο κάτω, υπάρχουν πολλά σπίτια που σας περιμένουν. Ανακαλύψτε τα!!

Οι φοιτητές πρέπει να γνωρίζουν βέβαια, ότι τα σπίτια στο κέντρο των πόλεων είναι , κατά κανόνα, παλαιότερα και πιο ακριβά σε σχέση με αυτά που βρίσκονται εκτός κέντρου.

Θα πρέπει να προσέξετε ώστε το σπίτι που θα ενοικιάσετε:

-Να πληροί τις προϋποθέσεις  και να μη σπεύσετε να καταλήξετε στο πρώτο που θα δείτε

– Να βρίσκεται κοντά στη σχολή

– Να υπάρχει κοντά συχνή αλλά και καλή συγκοινωνία για τις μετακινήσεις και τις «εξερευνήσεις» σας.

– Να είναι μέσα στις οικονομικές δυνατότητες του ενδιαφερομένου. Αν το ενοίκιο σας φαίνεται υπερβολικά υψηλό, κοιτάξτε κάποιο άλλο.

– Να ελέγχετε την τοποθεσία του σπιτιού, τη γειτονιά και τι παρέχει αυτή ((π.χ. super market, τράπεζες κτλ)

– Αν είναι βράδυ, ζητήστε να το δείτε με το φως της ημέρας – Διαπραγματευτείτε το ποσό του μισθώματος, , ιδιαίτερα στις μέρες μας, όπου διανύουμε μία δύσκολη οικονομική περίοδο.

– Να ελέγχετε καλά το σπίτι, για να διαπιστωθούν  τυχόν βλάβες και να επισημανθούν  στον ιδιοκτήτη, ώστε να τις διορθώσει, πριν αρχίσετε να κατοικείτε στο σπίτι.

– Μην βασίζεστε στα λόγια. Να υπογράφετε πάντοτε συμβόλαιο με τον ιδιοκτήτη ή πληρεξούσιό του.

Σε ό, τι αφορά τώρα, το καθεστώς που διέπει τις ενοικιάσεις, οι αρμόδιοι σύλλογοι επισημαίνουν, ότι στις μισθώσεις κατοικιών το ύψος του ενοικίου διαμορφώνεται ελεύθερα και δεσμεύει και τις δύο πλευρές. Η μίσθωση κατοικίας ισχύει τουλάχιστον έναν χρόνο, ακόμα και αν έχει συμφωνηθεί μικρότερος, ή αόριστος χρόνος. Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι ο νόμος επιτρέπει να καταβληθεί εγγύηση, η οποία επιστρέφεται στον ενοικιαστή εφόσον δεν υπάρξουν αλλοιώσεις στο εσωτερικό του σπιτιού ή καταστροφές. Γι’ αυτό ,καλόν είναι, να συμβουλεύεστε δικηγόρο  για να αποφευχθούν παρανοήσεις.

Όλοι οι άνθρωποι της ΕMFASIS φροντίζουμε, ώστε η διαδικασία εγκατάστασης του φοιτητή  να μην αποτελέσει πηγή άγχους για την οικογένεια.

Πέραν της βοήθειας που παρέχουμε στην εξεύρεση σπιτιού, φροντίζουμε για:

– Τη συντεταγμένη μετακίνηση όλων των φοιτητών και των συνοδών τους ,με την υποστήριξη των ανθρώπων της ΕΜFASIS, σε συγκεκριμένη ημερομηνία κατά την πρώτη εγκατάσταση, στη περίοδο εγγραφής στο πανεπιστήμιο.
–  Σε περίπτωση που ζητηθεί,παρέχεται βοήθεια στην εξεύρεση διαμονής σε κεντρικό ξενοδοχείο κατά τα πρώτα 24ωρα της αρχικής εγκατάστασης σε εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή.
–  Χορήγηση κάρτας κινητής τηλεφωνίας για την καλύτερη επικοινωνία των φοιτητών κατά τις πρώτες ημέρες της εγκατάστασής τους στο νέο περιβάλλον.